Verdens bedste kartoffelsalat

Jeg lovede jer opskriften på verdens bedste kartoffelsalat, og den kommer her. Jeg glemte selvfølgelig at købe tomater, hvorfor jeg fik brugt en halv agurk jeg havde liggende. Men det giver jo farvemæssigt ikke det samme. Jeg har heller ikke købt ymeren men kun brugt creme fraiche, og det kunne jeg godt smage lidt i min version til aften. Bon appetit. Purløgen var i parantes bemærket hjemmedyrket på altanen 🙂

Fru Olsens kartoffelsalat

1-1½ kg kogte kartofler

5 spsk. ymer

1½ spsk. creme fraiche 18%

2 spsk løg

1 fed hvidløg

1/3 tsk. stærk karry

salt, peber

1 pose mayonaise (200g)

½ bdt. purløg

½ bdt. dild

Alt til dressingen blandes, og vendes i kartoflerne, der er skåret i tern. Pyntes med tomater.

Vil du gerne lave den vegansk, ligger opskriften her.

Opdateret 17. februar 2016

20 tanker om "Verdens bedste kartoffelsalat"

 1. Må da prøve denne kartoffelsalat, lyder lækker.
  1½ spsk. creme fraiche 18% – hvor meget er det?
  Kender ikke lige tegnet Â? 🙂

  • Hejsa
   Jamen det kan jeg da godt forstå 🙂 Det ved jeg ikke lige, hvorfor den har lavet, men du fjerner det bare (er rettet nu) så det bliver 1½ spsk. Creme Fraiche. Du fortryder det ikke, det er vitterligen bare verdens bedste i mit hoved.

 2. Pingback: Den der kartoffelsalat – igen! | deborah.dk

 3. Pingback: Deborah’s» Blogarkiv » De sidste forberedelser

 4. Pingback: Deborah’s» Blogarkiv » Tærte med svampe

 5. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Besøg af Birgitte

 6. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Baconomviklet kyllingebryst med tilbehør

 7. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Mousakka med salater til

 8. Hej allesammen – eller godmorgen 😉

  Anette, Nej den her kræver sin fedt for at smage rigtigt. Jeg tillader mig den i sjældne tilfælde og nyder så fuldt ud. Jeg behøver ikke at sige, den er fantatisk til frikadeller og helt sublim med min basilikum/tomattærte også!

  Catarina – Ja, den er lækker. Jeg havde en god ven, der ledte og ledte efter “den rigtige” opskrift på kartoffelsalat i evigheder, og da han smagte den her, vidste han at “han havde nået målet” 🙂

  Kenni – dejligt at kunne inspirere – hønsekødsuppe lavet på frilands høns lyder godt, men lidt vinterligt 😉 – velkommen til!

 9. Jeg bliver sulten igen når jeg ser de billeder. Her til aften måtte jeg nøjes med en kedelig hønsekødssuppe, som på ingen måde kunne hamle op med den suppe, som min far og mor laver på deres egne frilands høns.

Der er lukket for kommentarer.