Virus og bakterier – på computeren

Nej jeg har ikke virus – Thank God! Men jeg har lige snakket med en god ven, der var inficeret i svær grad, og det frembragte en snak om de her virusprogrammer. Han henledte min opmærksomhed på de gratis løsninger (også AVG), og jow, der har jeg også været.

Men jeg vil gerne føle mig sikker, og med de gratis løsninger følte jeg mig bestemt ikke sikker. Så dækkede det noget, og ikke noget andet, og hist op og fald herned. Jeg har investeret i AVG – Antivirus, som jeg er RIGTIG glad for. Det koster ikke alverden, og jeg føler mig sikker (eller så sikker jeg kan) – derudover har jeg AD-AWARE også, og med de to ting i sving, så føler jeg mig dækket ind. Hvad gør du?

Jeg har længe haft denne løsning på den stationære, og nu var turen så kommet til den bærbare. Den var forhåndsinstalleret med Northon Antivirus, som dog skulle færdigindstalleres. Dette havde jeg ikke gjort, for jeg vidste, at jeg ikke ville beholde. Jeg har prøvet Northon før, og det lavede fuldstændig “ged” i det hele, så det har jeg ikke lyst til igen. Dertil kommer, at den licens jeg havde duer til to computere, så ingen grund til andet end at bruge den, når jeg nu har den og er glad for den oveni.

Næste projekt på computerfronten bliver at få mit Office 2003 til at virke her også – altså på den bærbare. Sidst jeg forsøgte kunne jeg ikke. Men det er ikke nogen stor katastrofe. Kan jeg ikke, så får det vente til “den store omlægning” på et tidspunkt, hvor jeg alligevel skal allierer mig med nogen hjælp.

15 tanker om "Virus og bakterier – på computeren"

 1. Mit Vista kører som smurt. Men det tog et par dages af installering af en masse skidt der var for installeret.
  Da jeg laver en masse musik, så skulle jeg også lige finde frem til de rigtige programmer og lydkort.
  Og når man så lige slår de irriterende ting der hele tiden spørger om man “nu er heeelt sikker på man vil”, der hele tiden popper frem, så er det egentlig et helt ok styresystem. Og pænt er det også 😉

 2. Jeg fik Norton med i pakken da jeg købte den seneste bærbare, men det er noget skidt der aldrig virker efter hensigten og bruger en ufattelig mængde RAM.
  Nu bruger jeg i stedet den gratis AVG og har ingen problemer med virus, overhoved.

  Deborah. Skift til Office 2007, det giver mange muligheder for hurtigt og nemt, at lave et flottere layout 🙂

 3. Jeg kan så oplyse, at det gik helt fint med at installerer den på Vista – men skulle de ikke lige huske, at skrive det på sitet? 😮 Det virker ihvertfald – nu er turen så kommet til Office lige om straks! 😕

 4. Therese – 😮 Vidste ikke, at man kunne nedgraderer 😀 Men jeg vil da prøve at installerer AD-Awaren så på Vista’en og se, hvad der sker – slettes igen, det kan det da, skulle galt gå! Hvis jeg kan få det Vista til at virke, så er det jo billigere, nu det ligger der! Og her på den stationære har jeg XP!

 5. Kære Alle – Tak for alle gode input med hensyn til div. anti-virus/spy programmer m.m. Med hensyn til Northon så er det ikke, at den ikke tog virus, men at den lavede ged i en hel masse og blokerede mere end godt var… men smag og behag. Det er også en del år siden, så det kan muligvis være blevet bedre.

  Med hensyn til det gratis, så havde jeg også sådan en version, der udløb, og da jeg ikke kunne finde en erstatning – dengang, så købte jeg. Men jeg føler det nu ikke som “røveri” el. overflødigt, selvom det da klart er dyrere end gratis 😉 Hm, nu har jeg købt 2 år frem, så foreløbig er jeg dækket ind.

  Ja på den bærbare er det Vista (jeg ville gerne have haft XP, hvis jeg kunne have valgt), og der er indlagt en Office 2007, men jeg har en 2003, jeg langt hellere vil bruge. Michael – Forsikrer mig jo så om, at det skal kunne lade sig gøre, så det må jeg jo så arbejde på. Og ellers har jeg tilbud om hjælp 🙂

 6. Vi (igen 5) kører alle Office 2003 på Vista Home Premium, og der var ingen problemer overhovedet med instalationen og det fungere perfekt.

 7. Avast her.. Det fungere fint… og koster intet. @m-alo ja det mener jeg også i forhold til Vista og 2003 versionen.. Jeg synes meget bedre om den gamle version af office..

 8. Her har vi alle kørt med Norton Internet Secerity siden 2003 og ingen af os (vi er 5) har haft nogen som helst problemer, det være sig virus, spam eller hackere angreb. Så det er nu 5 år vi alle er gået fri og vi er tilmed sluppet for de irreterende banner reklamer og andre reklamer når vi er på nettet. Så når nu 2007 udløber for os her i april, så bliver det atter en 5 brugers licens vi køber.

 9. Jeg kørte indtil for nylig også med den gratis udgave af AVG, men for nylig fandt jeg et tilbud på nettet der lod mig opdatere til den fulde pro udgave af AVG, ganske gratis i et år (tilbuddet udløb den 17. januar). Og når Pro udgaven udløber, går jeg sandsynligvis tilbage til den gratis udgave igen…

  @ Therese:
  Jeg ved med sikkerhed at Office 2003 virker under Vista, det kræver måske bare at man henter et par opdateringer via officeupdate…

 10. Jeg kan gentage Thereses kommentar, for jeg har det samme gratis på min og det virker rigtig godt. Intet skidteras i maskineriet – og så ku’ jeg aldrig drømme om at betale for det.

 11. Forresten, hvordan kan det være du ikke kan få din office til at virke? Kører du vista, for så er 2003 måske en for gammel udgave?
  Jeg kører office 2007 uden problemer.

 12. Jeg har den gratis udgave af AVG og kører også gratis ad-aware spyware. Det er fint. Det er hvad jeg har brugt i en del år, og min computer har aldrig været udsat for noget skidt. En gang imellem når der er msn orme eller andet møg, finder AVG den med det samme, så jeg mener ikke der er nogen grund til at betale for opdateringer 🙂

Der er lukket for kommentarer.