Kirsten Hüttemeier


Min mors lille hjemmelavede hæfte med en artikel om Kirsten Hüttemeier og opskrifter

Jeg voksede op med hende. Hjemme kunne vi godt lide ugebladet Familie Journalen, et blad hvor Kirsten Hüttemeier fra 1962 skrev opskrifter og besvarede spøgsmål fra læserne. Allerede i en tidlig alder, var jeg madinteresseret, men dengang forekom hun bare gammeldags, dog uden at jeg som sådan ikke respekterede hendes evner og værdier. Senere da jeg selv blev mere voksen, var hun en institution indenfor mad, og selvfølgelig en man regnede med. Sjovt nok har jeg ikke en eneste af hendes kogebøger. Men det er der da råd for heldigvis.

Hun blev født i 1914, og ville således have været 93 år nu, havde hun levet, men hun blev 89 år, og døde i 2003. Hun var uddannet på husholdningsskole, og blev den første herhjemme til at lave TV-køkken i 1952, og også en foregangskvinde udi markedsføring af fødevarer. I sin tv-karriere midt i 1990’erne stod hun imidlertid som symbol for traditionen med skåneærmer og gammeldags mad. Hun,blev nu kultfigur for de gode gamle dages madkultur. Hun skrev 55 kogebøger, men det er så vidt jeg kan se, kun to, der nu kan fås som nye og så en biografi om hendes liv.

Mor og jeg havde sådan en intern joke omkring Kirsten Hüttemeier, og en dag havde hun lavet sådan et lille omslag med opskrifter og udklip med hende. Det var typisk min mor, og jeg bliver så varm, når jeg tænker på, hvor meget hun egentlig gjorde af sådan nogen små sjove ting, selvom hun havde vanvittig travlt. Grunden til, at jeg går Hüttemeier amok, er at i det seneste Familie Journalen, jeg har købt, er der netop et kogebogstillæg med opskrifter af hende, dog i en modificeret udgave og opskrift på et forklæde og skåneærmer også, udover at man kan vinde dem også 😉


Tillægget til Familie Journalen her fornyeligt

Links

  • Oversigt over bøger skrevet af Kirsten Hüttemeier
  • Hüttemeier’s Madmagasin
  • Kirsten Hüttemeier’s gravsted
  • Kirsten Hüttemeier på Kvindebiografisk Leksikon
  • Kirsten Hüttemeier’s nemme og hurtige rugbrød uden gluten
  • Kogebøger af Kirsten Hüttemeier på Saxo
  • Mit liv med mad og mennesker af Kirsten Hüttemeier
  • Opskrift på forklæde
  • Opskrift på Skåneærmer
  • 2 tanker om "Kirsten Hüttemeier"

    1. Mahalo – Det var da en god måde at lære om Danmark på. Hvor kom din mor fra? Det er skam også et dejligt blad synes jeg. I gamle dage købte min mor det ofte og så fik jeg jo også glæde af dem. Faktisk døde Kirsten Hüttemeier i sit hus i Skagen.

      Du kan tro, jeg havde en dejlig mor og jeg savner hende stadig hver dag.

    2. Mandag er en fredet dag hos min mor!
      Det betyder: “Familie Journal – dag”!!!

      Hun skal læse sine romaner, se strikkeopskrifterne/madopskrifterne…

      Familie Journalen er et “MUST” for hende, fra hun for nogle og 50 år siden ,kom her til landet – det var bl.a. gennem det blad, hun lærte noget af vores kultur og vaner.

      Når jeg som barn var på ferie i Skagen, hos min faster, var en af de faste “traditioner” at gå forbi Kirsten Hüttemeiers hus lige ved stranden (da hun boede der!), og håbe på at kunne få hende at se i haven 😀
      (Nej – jeg stalkede hende ikke!) 😀

      Du havde en dejlig mor, Deborah! 🙂

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.