Ovnstegt kylling/Roast chicken

For ikke så længe siden købte jeg 4 hele frosne kyllinger på tilbud. Jeg spiser en del kylling, så jeg sprang til. I princippet er jeg imod de her tilbud 4 for en, hvad må være alt for billig penge. Ikke fordi folk ikke må få tilbud, men mere fordi, jeg langt hellere ville købe 4 økologiske. Men en økologisk koster det samme som de her fire. Og et eller andet sted, strider de imod min økonomiske sans, når jeg nu ikke “flyder i” penge. Men måske det fremover bliver sådan, for min stakkels fryser er overfyldt i en grad, som ikke fungere i længden samtidig med, at jeg jo har lovet mig selv at spise meget mere vegetarisk. Men tilbage til den her kylling jeg så besluttede, jeg ville lave forleden dag. Jeg kan kun sige, at uanset prisen på den her kylling, så blev den saftig og meget meget velsmagende. Her har jeg tilpasset portionen af rodfrugter etc. til at det kun var mig, der skulle have. Skal flere spise, øges mængden selvfølgelig. Og så kan man iøvrigt prøve sig frem med kombinationer. Det er let, sund og lækker aftensmad.

1 Bornholmerkylling
1 bakke rodfrugter – denne fra Irma: Jordskokker, Sødkartoffel (ikke brugt her), persillerod
3 fed hvidløg
2 spsk. hvidløgsolie
1 par kviste frisk timian – i mangel så brug tørret
3-4 kartofler eller så mange du nu synes
3-4 cherrytomater
2 løg (jeg elsker løg)
1 lille rød chili
½ grøn peber
salt og peber
2-3 dl vand
1 kyllingbouillonterning

Ovnen forvarmes til på 200 grader.

Indmaden tages ud af kyllingen og skindet gnides med den ene spsk. olie. Grønsagerne skæres i stykker og kommes i fadet og blandes med en spiseske olie og timian, salt og peber. Den oliesmurte kylling lægges ovenpå. Terningen smuldres rundt omkring og vandet hældes ved. Det hele sættes i ovnen ca. 50 minutter. Det afhænger lidt af din ovn, men jeg vil ikke tro mindre end det. Min ovn er meget hurtig. Husk kylling skal være gennemstegt, men ikke tørt. Denne blev saftig og lækker. Jeg spiste også noget salat til og det kan man jo så vælge fra eller til, eller evt. andre kogte grønsager såsom broccoli.

In English:

Not too long ago, I bought 4 chickens on offer. I do eat a fair amount of chicken, so I went for it. I principal, I’m against these offers of four chickens at a way to cheap price. Not that people can’t have a bargin, but it’s more that I’d rather buy 4 organic ones. But one organic is the same price as these four. And then my economic sense kicks in, when I’m not “rolling in it”. But maybe I’ll do that more now, as my poor frezer is overwelmed to the brink of bursting that’s not good in the long run, and besides I have promised myself to eat more vegetarian. But back to the chicken I decided to make the other day. I can only say inspite of the price of this chicken, it was moist and very tasty. The amount of spods and vegetables is adjusted for just me. If you are more people, you add more. And you can also try different combinations of vegetables the I have used. It’s easy, healthy and delicious food.

1 chicken
1 tray of spuds – here: Jerusalem artichoke, sweet potatoe (not used here), parsley root
3 gloves of garlic
2 tbs. of garlic oil
A few twigs of fresh thyme – if you don’t have used dried
3-4 potatoes or as many as you like
3-4 cherry tomatoes
2 onions (I love onions)
1 small red chili
½ green bell pepper
Salt and pepper
2 cups of water
1 cube of chickenstock

Heat the owen to gasmark 6/200 degrees celcious/400 degrees fahrenheit

Remove the bag with the giblets and rub the skin with the one tbs. oil. Cut the vegetables into pieces and put them into a owenproof dish and mix with the rest of the oil and the thyme, salt and pepper. Put the oilrubbed chicken on top of the vegetables. Break the chicken cube into little pieces and spred it rund the dish and add the water. Put the dish into the owen for about 50 miniutes. It depends on your owen, but I wouldn’t think less than that. My owen is very fast. Remember chicken should be cooked all the way through but shouldn’t be dry. This one was moist and delicious. I had some salad with it, and you can choose to or not, or maybe some other cooked greens such as broccoli.

4 tanker om "Ovnstegt kylling/Roast chicken"

  1. Jeg har fået at vide at jeg burde købe en kylling i stedet for frosne kyllingestykker – men det var bare meget nemmere! Det ser nu ud som en hyggelig omgang slow-food, så jeg blev lidt inspireret af din skønne opskrift :-)

  2. Det her er også en frossen kylling, men selvfølgelig optøet. Og det kan ikke være lettere. Så jeg synes bestemt du skal prøve. Husk og lad mig vide, hvad du synes. Dejligt, at du blev inspireret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield