En slags fusionskøkken

Idag prøvede jeg en ny opskrift. Det har jeg lovet mig selv, jeg skal gøre så ofte som overhovedet muligt. Og det her havde jeg i huset. Jeg har jo talt om, at jeg ville gøre det noget mere i det græske. Jeg kiggede i kogebogen og fandt de her grønærter i en meget enkel tomatsauce. Det synes jeg lød godt. Hvad jeg mere skulle have til, havde jeg ikke spekuleret på, men opskriften påbyder et godt brød og fetaost. Fetaosten havde jeg også, men jeg havde egentlig lyst til pasta. For lidt siden købte jeg økologisk fuldkornspasta, og det skulle prøves til. Jeg har aldrig været så vild med den grove pasta, men idag smagte den mig, og jeg tror dybest set, det er et spørgsmål om vane også. Så næste gang køber jeg den igen. Her var det så penne. Med pastaindslaget blev det en fusion mellem græsk/italiensk køkken. Jeg tror også, retten vil smage skønt med ristede kartofler til.

Det er en meget enkel ret – og ved I hvad – meget ofte er det, det bedste. Den her vil jeg ihvertfald gerrne anbefale. Det smagte rigtig godt. Jeg brugte så ikke friske ærter, tomater og dild, men frosne ærter, dåsetomat og tørret dild. Men ingen tvivl på, at jeg skal prøve med de frisk ting, for det vil helt klart være nummer et. Men i en snæver vending smager denne version rigtig godt også. Velbekommen!

Grønærter i tomatsauce med øko fuldkornspasta – (1 person) – 10 points

200 gram frosne/friske ærter
1 løg
2 tsk. tørret dild eller 1/4 bundt frisk
Salt og Peber
1 tsk. olivenolie
30 g Apetina
1/3 del dåse hakkede tomater (drænet) eller en tsk. tomatpuré rørt ud i lidt vand
Vand
Kornkammeret fuldkornspenne (andre penne, da Kornkammeret tilsyneladende ikke producerer pasta længere)

Skær løget i små tern. Rør tomatpuré ud i vand eller dræn dine dåsetomater, og skyl og hak den frisk dild. Svits løget det gyldent i olien og tilsæt tomat og derefter ærter, dild, salt og peber og så meget vand, at det akkurat dækker. Hvis du bruger frosne ærter lidt mindre vand.

Læg låg på, og lad det snurre ved svag vame i 40 minutter. Når der er 15 minutter tilbage sættes pastaen over. Bland pasta og sauce og drys med fetatern. Undlader man feta’en er opskriften helt vegansk. Velbekomme!

Update: Oktober 2014

11 tanker om "En slags fusionskøkken"

 1. Pingback: Blomkåls-, oste-, pastagratin | deborah.dk

 2. Pingback: Lørdag incl. links | deborah.dk

 3. Pingback: Deborah's food and something

 4. Pingback: Deborah's food and something

 5. Pingback: Deborah's food and something

 6. Jamen, det var også det jeg mente. Jeg kan godt skrive min adressen men ikke kopiere den ind. Lidt irriterende, men never mind – det går nok. 😀

  • Det håber jeg da, for det kan ikke være anderledes. Men iøvrigt kan du indstille din browser sådan, at den husker det, du har indtastet også her, og så står det der allerede, og så behøver du slet ikke have spekulationer 🙂

 7. Det ser rigtig sundt ud. Jeg bruger ALTID fuldkornspasta. Men jeg tror det er en vanesag. Første gang jeg smagte det, reagerede jeg lige som dig. Jeg synes det smagte underligt. Men i dag vil jeg ikke spise andet – og det er jo også meget sundere! 😀

  På grund af din copyright kan jeg ikke engang få lov til at sætte min egen webside adresse ind i formularen….. og man kan heller ikke flytte cursoren rundt i teksten, hvis der er noget man gerne vil rette. Nixen bixen. Man kan placere musen forrest eller bagest – men ikke andre steder! Hm! 😉

  • Hejsa

   Hyggeligt, at høre fra dig. Ja jeg tror også, at det er rigtig med det med pastaen, at det er vanen. Og som skrevet, så vil jeg absolut købe igen og vænne mig til det. Ikke alene ser det sundt ud, det smager altså også godt.

   Med hensyn til teksten, har jeg en ting, jeg kan gøre, som gør den del lidt lettere. Og det vil jeg så gøre. Jeg kan ikke forstå, hvorfor, du ikke kan skrive dit website. Det kunne jeg sagtens nu her. Hvis du prøver at kopierer det ind, kan du ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.