Around the world – in food


Pastasalaten, tjah hvor hører den hjemme egentlig. Lad os kalde den international vegetarisk. Uanset, hvad, så smagte den vidunderligt


De indiske linser, som jeg tror kan være gode hvis man ikke får for meget vand i opskriften


De mexikanske tacos, er bare så lækker og nem mad, en klar favorit

Jeg kommer ikke så meget ud at rejse mere. Gør dog hvad jeg kan for at komme ud i verden engang imellem. Til gengæld, kommer jeg stort set jorden rundt på en anden måde. Jeg laver mad fra hele verden og det er da også en slags rejse. Forleden fik jeg Græsk/Italiensk, hvilket smagte rigtig godt, forleden lavede jeg stegte ris a la kinesisk, en anden dag var det de indiske linser, Mexikanske Tacos er en stor favorit her.

Det er ikke altid, at tingene er en succes, men andre gange får man prøvet noget, der bare lige “sidder i skabet” og som bare smager godt. De indiske linser var jeg ikke udpræget vild med, men jeg tror det skyldtes, at der kom for meget vand ved, og det var jeg nødt til at hælde fra, og dermed smagen. Så en anden gang skal vandmængden tilpasses bedre.

Kinesisk var også på menu’en en dag, og det var heller ikke den store succes, hvilket mest var min skyld, fordi jeg ikke rettede mig efter opskriften og faktisk blandede to opskrifter. Vi prøver igen og følger opskriften bedre.

Her følger opskriften på pastasalaten og de indiske linser:

Pastasalat

Pastasalaten var en impulsiv ting, og var slet ikke planlagt. Men det smagte rigtig godt, og bliver måske også menu’en her til aften. Vi får se.

Pasta – efter eget valg og mængde
Kidneybønner (fra dåse)
Forårsløg
Rød peber
En rest iceberg salat
Agurk

Dressing som ønsket. Enten en olie/eddike dressing, eller en creme fraiche basseret. Her var det en købedressing i meget beskeden mængde.

Ris med linser

75 g mungbønner
75 g røde linser
6 spsk olie
2 laurbærblade
5 cm hel kanel
4 kardemommebælge
3 fed hvidløg, prressede
2½ cm ingefærrod, revet
1 stort løg i tynde skiver
1 tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. chili pulver
1 tsk salt
½ tsk sukker
1 tomat, hakket
75 g basmatiris, skyllede og afdryppede
1 1/4 l vand (tilpas dine ris og mægden af linser)
3-4 grønne chilier, flækkede på langs

I en lille gryde tørristes mungbønnerne for jævn varme til de begynder at blive lysebrune. Tages fra varmen, skylles grundigt og blandes med de røde linser. Afdryppes i en sigte.

Olien varmes i en stor gryde for jævn varme. Svits laurbærblade, kanel og kardemomme nogle få sekunder.
Tilsæt hvidløg, ingefær og løg og svits dem til løget er gyldenbrrunt.

Tilsæt gurkemeje, chilipulver, salt, sukker og tomater og rør det hele grundigt sammen. Tilsæt ris og lisner og svits yderligere 5-7 minutter.

Hæld vandet ved og når det begynder at koge, dæmpes varmen og det simrer i 35-40 minutter.

Lige inden retten tages fra varmen, tilsættes chililierne. Serveres med smeltet Ghee og grønsagsfritter (de to ting vil jeg bringe opskrift på en anden dag. Den del af opskriften lavede jeg ikke).

En tanke om "Around the world – in food"

  1. Pingback: Deborah's food and something

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by sweetCaptcha


CommentLuv badge