Gordon’s Pasta med Rejer, Chili & Tomater

Her til morgen så jeg noget nyt. Gordon Ramsay Cookalong Live. Det var meget festligt. 3 kendisser, skulle hjælpe ham med at lave en tre-retters menu. Hver gang med en af dem i fokus. Rundt om i USA, var der forskellige vi fulgte, der skulle prøve at “cookalong” også bl.a. Whoppi Goldberg og hendes datter. Forretten var denne pastaret, som jeg så lavede til en en hovedret her til aften. Jeg tror altså ikke, jeg kunne spise først denne ret, dernæst En Steak Diane med kartofler og ærter og sidst Tiramisu! Nå, men lækkert så det ud altsammen. På linket kan du også se opskrifter på de andre to retter. Men nu til pasta’en:

Jeg brugte almindelig Spaghetti istedet for englehårspasta, og det smagte altså fint nok. Du kan jo gøre, helt som du synes. Chilimængden kan også reguleres, som du synes. Jeg brugte f.eks. kun ½, og fik den styrke, jeg godt kan lide. Hvidvinen glemte jeg, og havde sådan set heller ikke, men det smagte fint alligevel. Men har du den er jeg sikker på det giver ekstra smag og fylde til retten. Saft af en hel citron synes jeg var for meget, for det var jo kun til en, men føl dig frem. Jeg havde ikke rå rejer, men kogte tigerrejer på frys, som jeg havde tøet op, det fungerede fint, men selsagt, skal de kun steges ganske let i det tilfælde ellers bliver de seje. Tomatmæssigt brugte jeg cherrytomater, for dem havde jeg. Med hensyn til citronskal havde jeg ingen, så den kom ikke i, og citronsaften glemte jeg. Nu skal det siges, at jeg ikke nødtvendigvis er vild med megen citron, men jeg kunne godt have brugt lidt citronsaft i min portion. Det gør jeg næste gang. Jeg skal nok have senere på Julen igen, for det smagte godt, og jeg har en del rejer tilbage.

Pasta med Rejer, Chili & Tomater
(4 personer)

100 g Pasta
1 rød chili
2 Store pillede hvidløgsfedlarge
200 g Rå rejer medium størrelse
2 dl Hvidvin
1 stor tomat large tomato e.g. heirloom or beefsteak
1 Citron
Lille håndfuld frisk basilikum
2 Forårsløg
Salt og friskkværnet Peber
Olivenolie
Extra Jomfru Olivenolie

Fremgangsmåde:

Bring en gryde med saltet vand i kog. Når det bulderkoger puttes pastaen i og koges efter instruktioner på pakken.

Varm en medium sauté pande over medum varme. Tilsæt 2 spiseskeer olivenoie. Skær chili i tynde skiver (fjern frøene, hvis du foretrækker) og mas hvidløgget gennem en hvidløgspresser. Put chili og hvidløg på panden og sauter et minut før du tilsætter rejerne (bruger du kogte rejer, tilsættes de helt til sidst). Vend dem rundt i endnu et minut og krydr med salt og peber før du tilsætter vinen.
Skær tomaterne i stykker og put dem på panden. Lad dem koge et øjeblik før du tilsætter forårsløg og halvdelen af den frisk basilikum.

Dræn pastaen og dryp med ekstra Jomfru Olie og riv noget frisk citronskal over. Tilsæt pastaen til saucen og mix til det er blandet godt. Del på 4 tallerkener og server med det samme med et drys af basilikum og et pift citronsaft.

Link:

Flere Gordon Ramsay Opskrifter

6 tanker om "Gordon’s Pasta med Rejer, Chili & Tomater"

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Pingback: Deborah's food and something

  3. Pingback: Deborah's food and something

  4. Pingback: Deborah's food and something

  5. Pingback: Den der pasta i vegetarisk udgave | deborah.dk

  6. Pingback: Links til inspirerende opskrifter | Søren Vinther Jensen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield