Rødkålssalat i creme fraîche-dressing

Som sagt nåede jeg lidt mere i går. Jeg nåede at smide noget mad i ovenen og denne salat i en skål. Gratin’en er efter princippet – hvad der er i køleskabet stort set. En super måde at få brugt nogen grønsager på, og så havde jeg endda flere. Her var det løg, resterne af de fyldte squash, lidt løg, hvidløg, kartofler og peber, der blev lagt lagvis med noget cheddarost og overhældt med noget æggemasse, og så ind i ovnen en halv times penge. Du skal selvfølgelig ikke skære dine grønsager for tykt ud, for så forslår en halv time ikke.

Salaten er igen en af Cranks, og jeg kan igen kun på det varmeste anbefale deres kogebøger, hvis du godt kan lide gode grønsagsretter. Denne salat lå lige for, idet jeg for ikke så længe siden netop købte et rødkål med salat i tankerne. Portionen her er den fulde version, men min var selvfølgelig tilpasset en – der er ingen angivelse af til hvor mange portionen er, men jeg vil tro 4- 6 personer:

Rødkål i creme fraîche-dressing

1 lille rødkålshoved
50 g rosiner
2 spsk persille
2 spsk ristede solsikkekerner
(jeg brugte pistachenødder – smagte fint)
Til pynt salatblade og karse

Dressing:

1½ dl. creme fraîche
(Tofutti Sour Cream, hvis du vil lave den veganske version)
1 spsk vineddike
1 presset hvidløg
salt og peber
frisk revet peberrod
(jeg brugte lidt sennep)

Snit kålen fint og bland den med rosiner, persille og solsikkekerner. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Hæld så megetr dressing over salten at det dækker og bland den godt. Servéres i en skål med salatblade og pyntes med karse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.