Konfirmationstid

Det er forår og konfirmationstid. Flere af mine venner har børn i den alder, og jeg var da også sidste år inviteret til en konfirmation.

Dog har jeg også oplevet flere gange, at jeg ikke bliver inviteret. Det til trods for, at jeg er meget tæt med forældrene til de her børn, og synes, jeg udviser retidig omhu i min interesse for deres afkom. Det til trods, bliver jeg ikke inviteret, når de så skal konfirmeres, og sidder undrende tilbage.

Nu kan du så sige, jeg skal spise en tudekiks og klappe i. Fint nok, det gør jeg gerne, og jeg “dør” bestemt heller ikke af, ikke at blive inviteret. Hvis det nu var et enkeltstående tilfælde, kunne jeg forstå det, men det er sket nogle gange nu.

Derfor spørger jeg så:

[poll-id=26]

8 tanker om "Konfirmationstid"

 1. Jeg inviterede ikke nogle af mine venner til min søns konfirmation, det var hans dag ikke min… Vi havde kun den allernærmeste familie med til festen, og ingen blev fornærmede, jeg havde nemlig sagt rent ud at ingen i vennekredsen kom med, da det var sønnikes dag ikke min…

  Hvis jeg skulle have haft alle dem med både par og enlige, så havde festen kostet mig en formue, hvilket jeg som enlig mor ikke havde råd til. Så for ikke at nogle skulle blive sure/kede af det havde jeg på forhånd sagt fra, fortalt hvorfor jeg valgte som jeg gjorde, og ydermere omtalt at jeg slet ikke behøvede at blive inviteret med til nogle af deres børns konfirmationer…

  Jeg var og er yderst taknemmelig for at have været med, og har bestemt nydt de fester jeg har vært til, men jeg forventer det ikke.. Ligeså vel som jeg heller ikke forventede at mine venner gav noget til min søns store dag.

  Jeg har været til en del af mine venners børns konfirmationer gennem tidens løb, og var jeg ikke inviteret så gav jeg altid et telegram med en hundredekroneseddel i som en lille erkendtlighed.

  Jeg tror man skal passe meget på med at forvente at blive inviteret med til venners børns store dage/fødselsdage, for de forventninger bliver hurtigt til store skuffelser og senere til bitterhed … Og for mig er disse følelser svære at skille ad…. skuffelsen og bitterheden går som regel hånd i hånd og giver en vrede som ikke nødvendigvis hører nogle steder hjemme.

  Jeg forventer heller aldrig at blive inviteret med til andre fester hos mine venner, men glæder mig i stedet over at komme med, de få gange jeg bliver inviteret med til disse fester. Jeg glæder mig i stedet over at mine venner husker mig de gange det sker.

  F eks bliver jeg 55 år til efteråret, men jeg har valgt slet intet at holde, i stedet inviterer jeg mine venner parvis eller en af gangen og nyder deres selskab så meget mere men jeg har ingen forventninger om at modtage gaver eller på anden måde erkendtligheder ….. Jeg forventer kun de medbringer et dejligt humør og tid til en god snak …..

  Helle

  • For mig at se, er det en familiedag som man deler. Det er synes jeg, OGSÅ forældrenes dag, men det er jo smag og behag. Måske har børn i dag flere venner, end vi havde, da jeg var i den alder. Det spiller måske også ind, for jeg havde ikke så mange, jeg gerne ville have med. Det handler slet ikke om, at jeg ikke er glad for, når jeg bliver inviteret og/eller at jeg sidder og er bitter og indebrændt. Jeg undre mig bare. Jeg synes godt man må have forventninger og stille lidt krav til sine omgivelser, og at der må være lidt tradition og form på tingene. Men det er sikkert mig, der er gammeldags, men sådan er det. Som sagt, det er ikke sådan at jeg forventer at komme til ALLE mine venners børns konfirmation, men dem, hvor jeg er tæt på forældrene, der synes jeg, det er naturligt nok at blive inviteret.

 2. Vores ældste skal konfirmeres om 14 dage, han har selv været med til at bestemme hvem der skal med. Nu kan han ikke overskue så mange omkring sig så det bliver kun den nærmeste familie og så to af hans bedste venner. Hvis der havde været en eller flere meget nære venner af os forældre som har været en del af barnets liv, så havde de helt naturligt været en del af gæstelisten.

  • Marianne, det er jo det, jeg også tænker! Tak for dit indput omkring det. Jeg husker også, at jeg selv var med til at bestemme, men husker ikke, om der var venner af mine forældre også. Det skal jeg lige tjekke på fotos, som jeg ikke lige kan finde nu.

 3. Ved du “for a fact” at “alle andre” er inviteret, og at de holder en stor fest? Det kan jo være de har valgt en mindre fest eller inviterer folk ud fra særlige kriterier. Glæd dig i det mindste over, at du sparer en urimeligt dyr gave

  • Erik, nej ikke lige i det tænkte tilfælde, men jeg har oplevet det før, hvor “alle andre” var inviteret! Spurgte sådan henkastet om det kun var for famlien så, og det var det ikke. Spurge senere i det tilfælde min ven omkring det, og det viste sig, at hun slet ikke havde tænkt på det, og godt kunne forstå, at jeg undrede mig, og blev ked af, at jeg så ikke blev inviteret. I dette tilfælde ved jeg slet ikke, hvad rammerne er. Som du siger, ja jeg slipper for at give en dyr gave, jeg egentlig ikke har råd til, og det skal heller ikke forstås sådan, at jeg ikke kan undvære. Måske jeg blev inviteret, og ville sige nej af samme grund (den dyre gave etc.).

 4. Jeg tror ikke, at jeg vil invitere mine venner, enlige eller ej, til min datters konfirmation. Hendes venner, måske. Men det er ikke en fest for mig, men min datter. Så det er for hendes familie og hendes venner.

  • Det er jo noget som også ændrer sig tænker jeg. Da jeg blev konfirmeret og i vores familie, er vi meget traditionsbundne, og det er en familiefest hovedsageligt og for nære venner af familien. Det er jo som, man nu synes tænker jeg. Jeg siger heller ikke, at alle venner skal med, men er man særligt tætte på familien, så er det vel naturligt nok synes jeg. Smag og behag.

Der er lukket for kommentarer.