Nigel’s Rødbedekage

Rødbedekage er helten i de grønsagsbaserede kager, fugtig, smagfuld og fuld af gode ting. Nigel Slater viser dig hvordan.

Sådan står der om kagen her, som Nigel Slater er mester for. Jeg kan ingen ære tage for den, men nu har jeg prøvet den her i dag, og så vil jeg selvfølgelig dele med jer, og give jer opskriften på dansk.

Nu har jeg så testsmagt den, og jeg synes, den er rigtig lækker. Man kan selvfølgelig prøve at lave den med gulerod og squash også. Det skal jeg så ikke sige, hvordan smager, for hver grønsag bidrager med sit. Jeg brugte kun græskarkerner, for jeg det var, hvad jeg havde i huset, ligesom sukkeret var 2 dele farin og en del almindeligt sukker, og det ser ud til at være gået fint :-) Tror nu nok, jeg ville hakke kerner lidt og også rosiner – mest fordi det var nogle meget store rosiner, jeg havde.

Note - også til mig selv! Jeg fik lavet glasuren lige tynd nok, så den røg jo på køkkenbordet. Det er fikst lige at smide en bradepande under kagen, når man hælder glasuren på :-) – Jeg er ikke så erfaren udi glasur, for jeg plejer at undgå den. Istedet for orangeblomst, brugte jeg rosenvand, og det synes jeg fungerer. Du kan også bare bruge vand, har du ikke citronsaft til overs eller noget af det andet fancy. Men da der skal citronsaft i kagen, bør der jo nok være mindst saften fra den anden halve citron, medmindre man bruger saft fra flaske. God fornøelse.

Ingredienser.

Smør eller olie til smøre formen
225 g mel
½ tsk. natron
1 strøget tsk. bagepulver
½ tsk. stødt kanel
1,8 dl solsikkeolie
225 g lys moscavado sukker
3 æg delt i hvider og blommer OBS!!!
150 g rå rødbede, skrællet
saften af ½ citron
75 g rosiner eller sultanas
75 g blandede frø (solsikke, græskar og hørfrø)

Til glasur:

8 spsk florsukker
En smule citronsaft, rosenvand eller orangeblomstsaft
Blå birkes til pynt

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en retangulær form (20cm x 9cm x 7cm) med smør eller olie og dæk bunden med bagepapir. Sigt mel, bagepulver, soda og kanel.

Pisk olie og sukker til det er godt blandet og tilsæt æggeblommer en efter en. Riv rødbede groft og fold i æggemassen. Tilsæt citronsaft, rosiner og frø. Rør godt sammen. Tilsæt melet til æggemassen.

Pisk æggehvider til de er lette og næsten stive. Fold forsigtigt, men grundigt i kageblanding ved hjælp af en stor metalske (en træ, vil banke luften ud). Hæld blandingen i kageforment og bag 50-55 minutter.

Dæk kagen med sølvpapir efter 30 minutter. Test med en pind/spyd, om kagen er færdig. Kagen skal være fugtig, men ikke klistret.

Lad køle 20 minutter inden den vendes ud på en rist for at køle helt af.

Glasur:

Sigt flormelis i en skål og tilsæt nok saft (hvilken du vælger) til du har konsistens så den kan hældes over kagen og løbe langsomt nedad siderne (ca. 3 spsk). Rør for at fjerne evt. klumper. Hæld over kagen og drys med birkes. Lad hvile før den spises.

6 tanker om "Nigel’s Rødbedekage"

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Pingback: Deborah's food and something

  3. Pingback: Normale tilstande med kage til | deborah.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield