Rødkålssalat med pastinak, dadler og appelsin – River Cottage

IMG_5828opt2_Rødkålssalat

Jeg lavede salat i dag med inspiration i en (som sædvanlig, var jeg lige ved at sige) River Cottage opskrift, og som også er i kogebogen Veg Every Day. Jeg undlod så bare pastinak, fordi det havde jeg ikke. Jeg kunne sagtens have puttet gulerod i f.eks også, men det gjorde jeg så ikke.

Portionen er til 2 personer, og jeg lavede den bare sådan lige lidt på gehør, efter at jeg kun var mig, men har ellers brugt ingredienserne nævnt her. Jeg kom da lige i tanke om, jeg dryssede med lidt ristede valnødder også, som altså ikke er i opskriften. Dem kan du udelade, hvis du synes. Og det smagte dejligt. Den blev starten på mit lille madeventyr i dag. Denne salat spiste jeg, mens jeg forberedte nogle andre ting, som jeg skal fortælle om senere.

If you prefer the recepie in English, it’s here.

Rødkålssalat med dadler og appelsin
(2 personer)

(1 medium pastinak, skåret i tynde stave)
1/4 Rødkål, fint snittet (jeg brugte mandolinen)
1 stor Appelsin, skrællet med en kniv og skåret i både, og undgå den hvide membran – saften gemmes
3 (Medjool) Dadler – mine var stenfri, men ellers udkernes de og skæres i 3-4 stykker
2 spsk. oliven olie
2 kviste timian (kun bladene)
Salt og peber

Spred rødkålen jævnt over en tallerken, drys pastinak over og arranger appelsin skiverne og dadlerne. Sprinkel med appelsinsaft, og olivenolie, og drys med timian og slut med salt og peber.

En tanke om "Rødkålssalat med pastinak, dadler og appelsin – River Cottage"

  1. Pingback: Julemiddag: Nøddesteg med tilbehør | deborah.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield