Cambodiansk Bryllupsdip – River Cottage

IMG_5830opt2_Bryllupsdip

Jeg håber ikke, I er trætte af River Cottage opskrifterne, for her kommer altså en mere, jeg prøvede forleden. Efter at have set den på TV, så købte jeg champignon, for det skulle prøves, når nu jeg også havde en rest peanutbutter, der skulle bruges.

Den smager skønt, omend den ikke ligefrem er slankemad, med en stor bunke kokosmælk foruden peanutbutter. Den kan bruges som en forret med lidt fladbrød til eller den kan bruges som en del af en større buffet. Den vil smage godt til mange ting. I dag spiser jeg for ekspempel resten her nu med en portion ris og lidt røreæg – det var rigtig lækkert. Champignon og æg, er også en klassisk kombination, og hvis du tænker efter, så bruger man meget strimler af røreæg over sin mad i østen eller ægget kommes i risretten (fried rice). Så helt galt var det ikke, men bare en meget enkel servering.

If you prefer the recpie in English it’s right here.

Cambodiansk Bryllupsdip
(2 personer)

600g champignon, hakket i meget små stykker (3-4 mm)

½ rød chili

3 hvidløgsfed, finthakket eller presset

3 spsk rapsolie

1 spsk karrypulver (medium styrke)

2 spsk (med top) peanutbutter

400 ml kokosmælk

Saften af en halv lime

1 spsk soyasauce

Et par korianderblade

Varm olien i en stor pande. Når varm tilsættes champignon og steges over høj varme, mens der røres ofte, indtil al væden er væk.

Tilsæt hvidløg og chili og steg et minut, tilsæt karrypulver og peanutbutter og bland godt. Tilsæt kokosmælken og lad simre indtil den er tyknet. Rør godt og sørg for at blandingen ikke brænder på. Slut med et dryp limesaft og smag til med soyasauce. Put i skåle og garner med et par korianderblade.

IMG_5829opt2_Bryllupsdip

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.