Sprøde fyldte madpandekager – River Cottage

IMG_5834opt2_chrispyPancakes

IMG_5835opt2_CrispyPancakes

IMG_5837opt2_CrispyPancakes

English: This recpie was made with the inspiration from this recpie I only made the chicken filling and made it with chicken bacon and leek instead.

Til pandekagerne:

• 165g mel

• Et nip salt

• 1 lille æg

• ca. about 300ml sødmælk

• solsikkeolie til stegning

Til fyldet:

• 25g smør

• 25g mel

• 250ml varm kyllingebouillon

• 1 porrer skåret i skiver

• 1 kyllingbrystfillet i tynde skiver

• 6 skiver bacon i tern

• 1 fed hvidløg, fint hakket (eller presset)

• 1 tsk. hakket rosmarin

• 1 tsk. hakket timian

• salt og friskkværnet peber

Den oprindelige opskrift var 3 forskellige slags fyld, hvoraf den ene var med kylling, bacon og majs. Jeg følte for at lave med porre istedet. Hvis du hellere vil have majs i, jamen så putter du bare majs i istedet for. Ligeledes lavede jeg om på måde, de opbagte stuvningen, for jeg synes den metode virker bedre. Du gør bare helt som du synes. Jeg skriver her, hvordan jeg gjorde. Du kan se originalen her.

Indrømmet, jeg er ingen pandekagemester. Meget langt fra og det kommer til at kræve meget øvelse for mig, at lave nogen mere anstændige pandekager end dem, jeg fik begået den dag. Det blev pandekager bevares, men lige tykke nok. En anden fejl i min fremstilling – jeg havde ingen rasp, og den er altså noget nødvendig her. Rasp er noget af det, jeg har kæmpet med, og som der går dyr i næsten inden jeg får det indenfor døren. Jeg tror den eneste løsning på lige den, er at lave rasp af brød man har klar elller fryse det, for hver gang jeg har fået det indenfor døren er der gået dyr i det – også selvom jeg har frosset det først og lagt i skabet bagefter. Derfor havde jeg ikke noget, men dryssede mine pandekager med havregryn i mangel af bedre. Der er kun et at sige, øvelse gør mester. Jeg har dog en anden ide, men den hører I om, hvis jeg prøver den.

Fyldet kan du selv regulerer helt som du vil, champinon vil også være dejligt og når man alligevel er ude i at skyde kalorier af, kan man jo give stuvningen lidt fløde, hvis man har “råd” til det. Leg med ideen og så ville en mere inspirerende salat selvfølgelig heller ikke gøre noget. Jeg havde bare ikke overskud til mere, da jeg havde rugt kræfter på pandekagerne.

Klik nedenfor for opskriften:

Put lidt smør i en gryde og steg porren til den er blød og lækker. Put melet i et par dl koldt vand i en meljævner og ryst godt. Tilsæt en sjat af meljævningen til du får en grødagtigt konsistens, brug alt meljævning og top op med bouillon stille og roligt, til du har en stuvning af en tykkelse, du ønsker. Må ikke være for tynd. Rør ofte og lad simre et par minutter, mens det tykner og melsmagen koger væk.

I den originale opskrift, kommes baconen i rå og koges. Det bryder jeg mig ikke om, så jeg stegte den først. Du kan gøre, som du synes. Uanset tilsættes kylling, bacon og hvidløg og retten simre i endnu 5 minutter, eller indtil kyllingen er helt kogt. Smag til med salt og peber (pas på med salten – bacon salter og bouillonen også). Lad løle af.

For at lave pandekagerne kommes melet og salt i en skål. Slå ægget ud i midten og pisk det ind i melet, og tilsæt mælken gradvist. Tilsæt mælk intil du har en lind dej som har konsistens som almindelig fløde. Hvil dejen i køleskabet i 30 minutter. Varm olien i en lille pande – de brugte en, der var ca. 15 cm i diameter – over høj varme, næsten rygende. Tilsæt en lille øsefuld af pandekagedejen og fordel den udover panden, så den bliver til en pandekage. Må ikke være for tynd, men skal have lidt mere tykkelse end dessertpandekager. Lad stege et minut eller to indtil pandekagen er gylden underneden. Vend den og steg den anden side ca. 30 sekunder. Put på en tallerken. Gentag med resten af dejen. (Vær ikke bekymret, hvis din første pandekage er en katastrofe – dette er en mystisk lov i pandekagefremstilling).

For at samle pandekagerne tag en pandekage, og læg lidt af dit fyld på halvdelen. Du behøver kun en skefuld sådan ca. – du må endelig ikke overfylde. Pensl med pisket æg rundt i kanten af pandekagen og drys med lidt mel for at danne en naturlig lim. Fold pandekagen over, så den danner en halvmåne og pres kanten for at forsegle – (eller du kan prøve Hugh’s metode, som er lidt vanskeligere – put lidt af den ustegte pandekagedej rund om kanten af pandekagen, fold den og put den tilbage på panden for at forsegle den).

For den sidste del og stegning. Put mel i en dyb tallerken eller et fad og krydr med salt og peber. Put de piskede æg i en anden skål og i den sidste raspen. Ønsker du den originale orange farve, tilsættes også gurkemaje og paprika til raspen.

Put 1 mm solsikkeolie i en stor pande over medium varme. Dyb pandekagerne i mel, æg og rasp og steg dem et par ad gangen i ca. 3 minutter på hver side eller indtil de er gylden brune og boblende varme i midten. Lad dryppe af på køkkenrulle og servér med det samme.

OBS!: Som min egen lille fodnote, vil jeg lige sige, at det kan lade sig gøre, at lave pandekagerne klar til at stege og så fryse dem og have klar til en af de dage, hvor man ikke orker så meget. Man kan også stege dem og fryse dem og varme dem. Som altid, lad vide, hvad I synes og god fornøjelse.

IMG_5839opt2_CrispyPancakes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.