Intet mindre end fantastisk!

king_george_viJeg har set film her til morgen, og som før nævnt, er jeg også her langt bagud. Kongens Store Tale eller The King’s Speech (2010) var morgenens underholdning. Jeg talte med en veninde om den forleden, og hun fortalte den kom på TV, hvorefter jeg selvfølgelig optog den.

Jeg har egentlig ikke haft den som en stor prioritet, og når jeg ville se den, var det fordi ikke mindst, den er brittisk og den er med colin Firth og Helen Bonham-Carter, som jeg begge holder af. Så jeg havde absolut ingen forventninger til den som sådan, selvom jeg er klar over, at den er Oscarvinder. Eftersom den blev delt ud samme nat i USA, var det meget passende at vise den.

Jeg må sige, jeg tog helt fejl, når jeg ingen forventninger havde. Det er en fantastisk film! Velspillet, velfotograferet og i det hele taget bare en skøn film der i den grad har fortjent sine hele 3 Oscars:

Best Actor -Colin Firth

Best Director – Tom Hooper

Best Original Screenplay – David Seidler

Meget kort, så handler filmen om, hvordan Kong George VI bliver hjulpet med sin stammen af sin taleterapeut Lionel Lodge, så han kan holde tale til folket, da han pludselig står og skal være konge efter sin fars død og sin brors abdikation. Oveni alting kommer England så også i krig med Tyskland.

Jeg vil ikke sige mere om filmen, andet end – se den! Det skulle undre mig, om du fortryder det.

Lionel_Logue_1906

2 tanker om "Intet mindre end fantastisk!"

 1. Kære Deborah

  Hvor er jeg glad for at du kunne lide denne skønne film, jeg synes nemlig den var så god, og den gav et billede af den konge han nu engang var på godt og ondt… Samtidig gav den et billede af tidens snobberi i England og det gav mig et smil på læben.

  Colin Firth, Helena Bonham og Geoffrey Rush spiller jo simpelthen eminent i de roller de udfører, jeg kan ellers ikke lide Helena Bonham, men jeg fik da vendt mit syn på hende… og det er jo en god ting.

  KH

  Helle

  • Ja du kan tro, jeg kunne. Synes den var skøn. jeg tror nu ikke, kun det var i England, der var det der snobberi. Og helt sikkert godt, at du fik vendt dit syn på Helena.

   Kh Deborah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.