Veganese med puylinser

IMG_6478opt2_Veganeese
 
Forleden fik jeg lyst til spaghetti, og jeg var lige ved bare at lave en meget simple tomatsauce. Men nu er der jo det, med den nye vegetariske livsstil, der skal jo også lidt proteiner til, og den dag, havde jeg ikke fået noget særligt.

Hvis man enten ikke bryder sig om soyaflager eller andre typer af køderstatning (kan også være tofu), så prøv denne version med puylinser. Puylinserne bruges her fordi de holder formen og giver lidt bid til retten. Jeg synes ihverfald det smagte dejligt.

1 fed hvidløg
1-2 hakket løg
1 dåse flåede tomater
½-1 dl puylinser
1 grønsagsbouillonbouillonterning
1 stykke rød peber
1 grøn grøn peber
½ tsk. karry
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
1 dl vand
1 dl plantemælk
1 tsk. sukker
olivenolie til stegning

Steg løg, hvidløg og karry i olivenolie. Når løget er klart tilsættes peberfrugterne og det steges til løget er let brunet. Tilsæt de flåede tomater, vand, plantemælk og grønsagsbouillon og linser og krydderier og sukker. Lad simre 20 minutter og server over kogt spaghetti. Helt optimalt, er en dejlig salat til også, men vi ved alle, at sådan ender det ikke altid. Hvis du vil, kan du tilsætte flere grønsager til retten. Efter min erfaring er revet gulerod og squash i tern rigtig godt.

IMG_6480opt2_Veganese

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge