Indisk inspireret pizza

Man kan godt blive splittet. Skal man have pizza eller curry. Tjah nu behøver man så ikke vælge mere, for nu er der mulighed for at lave en indisk inspireret pizza. Det er Dan ovre på Gourmet Vegan, der står for opskriften. Som jeg har sagt ofte, så har jeg ikke altid kræfterne til at være kreativ, omend jeg gerne vil, men så er det godt der er andre, der gider og orker. Og ikke nok med det, så jeg har fået lov at oversætte Dan’s opskrifter her hos mig. Jeg har før bragt hans opskrifter, og de har hver gang været utroligt velsmagende. Denne er ingen undtagelse, og det bliver ikke sidste gang, jeg laver den.

Note/update!: Begge saucer er i rigeligt mål, og der er til mindst en pizza mere. Men de kan fryses til en anden gang. Ellers skal du ihvertfald halvere portionerne.

Bund

1 omgang pizza dej eller hvilken du nu foretrækker
½ tsk. løgfrø
½ tsk sennepsfrø
½ tsk hvidløgspulver
1 tsk frisk korriander

Sauce

150 g røde linser
800 ml vand
1 lille løg i tynde skiver
2 spsk tomatpuré
1/3 tsk korrianderpulver
1/3 tsk spidskommen
½ tsk chilipulver (kan udelades
1 spsk eddike
1 spsk sirup/agave sirup

Grønsagsfyld

2 spsk olie
1 stort løg (halveret og skåret i kvarter)
1 orange peberfrugt (el. anden farve, hvis du ønsker) i skiver
250 g champignon (en lille bakke)
200 g blomkål i små buketter
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt korriander
1 tsk garam masla
½ tsk. gurkemaje
½ tsk salt

Fremgangsmåde

Note : Der er et par stadier i denne opskrift, men de kan alle laves indenfor en time. Læs opskriften før, så du kan planlæge din timing med at lave flere ting på en gang, så du sparer tid.

Start med at forberede grønsagsfyldet ved at putte olie i en skål og tilsætte grønsager og krydderier. Bland grundigt, så krydderier dækker alle grønsager og hæld i en bradepande. Bag i ovnen ved 200 C i 45-50 min. Vend/omrør hvert 15. min.

Når du har puttet i ovnen, kan du lave pizzasaucen: Bring linserne i kog og skum dem. Tisæt derefter alle de andre ingredienser undtagen salt og skru ned så det bare simrer i ca. 20 min. til blomkålen er mør. Blend til glat og put tilbage i gryden (eller blend i gryden med stavblender) og tilsæt maizenamel Rør godt og lad tykne. Tag af varmen.

Nu hvor grønsagerne er ristet og sovesen er over, kan du tilbarede den ostelignende sauce. Put alle ingredienserne – undtagen Maizenamel, i en gryde og bring i kog. Skru ned og lad simre i ca. 20 minutter indtil blomkålen er mør. Blend i gryden (stavblender) el. blend i blender og hæld tilbage i gryden over lav varme og tilsæt Maizena og lad tykne. Tag af varmen.

Rul dejen ud i din foretrukne pizzaform og bøj kanterne. Nogle pizzadeje skal rulles ud og hvile 10 minutter før de får fyld på.

Put et godt lag af basissaucen på og vær sikker på at komme helt ud i siderne på bunden. Put grønsagerne på og fordel dem godt. Put en generøs mængde af blomkålssaucen på, dog uden at dække grønsagerne helt og bag i ovnen i endnu 15-20 minutter, indtil bunden er sprød og saucen let brunet. Pynt med korriander og servér.

En tanke om "Indisk inspireret pizza"

  1. Pingback: Pære-, spinat & roqfortpizza | deborah.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by sweet Captcha

CommentLuv badge