Meatfree Monday Inspiration – Lækker burger

Lørdag da jeg kom hjem, havde jeg brug for noget let og lækkert at spise. Jeg ved, at når jeg kommer hjem fra banen, er der nul energi at give af – nul! Så jeg havde på forhånd planlagt. Jeg har før været inde på Nutanas Mexiburger. Indtil nu har jeg ikke kunnet lave dem lige så gode selv, så hvorfor ikke bruge denne løsning som er både helt vegansk og økologisk. Det kan du også gøre. Familier er travle nu om stunder, og så er der intet forgjort i den løsning. Der er en anden burger, som du måske foretrækker – prøv dig frem. Men til denne mexikanske version vil jeg klart anbefale Mexiburgeren.

Som jeg har været inde på før, så har jeg mine begræsninger, noget der også gør, at jeg har været lidt loren ved det her veganeri, fordi jeg var bange for ikke at orke at spise varieret nok. Men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg kan jo tilpasse mig, og der er altså ingen der siger, jeg ved fandens vold og magt, skal stå og lave alt selv. Det ville måske (i nogens øjne) være ideelt, men er ikke realistisk. Af samme grund er jeg også stor fortaler for flere gode løsninger til os veganer i butikkerne, noget som er i langt, langt højere grad i det store udland. Det kommer vel og kan kun blive bedre og er også blevet det den seneste tid. Og kigger man sig for, er der da muligheder.

Men tilbage til burgerne. De smager super og jeg elsker dem. Bollerne kan være, hvilken som helst vegansk bolle/burgerbolle du har lyst til at bruge – hjemmegjort eller not. Husk at laver du selv, kan du fryse ned og have på lager i din fryser. Her var det Multikerneboller. Nu har jeg indkøbt Urtekramks burgerboller til næste runde. Hvis du vil lave selv, ligger der en opskrift her.

Nu da burgeren hedder mexiburger, havde jeg en ide, til at lave hele burgeren mexikansk. Du husker måske den rå chilisauce. Sådan en portion havde jeg lavet og den kom i burgeren sammen med løg og avocado. Her kommer opskriften.

Mexikansk Burger
(en person)

1 (burger) bolle
1 Nutana Mexiburger
½ avocado
½ løg
lidt vegansk mayonaise
ca. 2 spsk Rå chilisauce
et par blade icebergsalat
1 spsk vegansk smør
1 spsk olivenolie og lidt smør

Tænd ovnen, hvis du vil lune burgerbolle der. Løgene sauteres i smørret så de er bløde og lækre ved svag varme. Imens steges burgeren på panden også (den skal ikke optøs først). Bollen kan enten ristes på brødristeren eller lunes i ovnen til gennemvarm.

Når alt er klart, samles burgeren. Smør lidt mayonaise på bollens to halve læg salaten i bunden, så burgeren, løg og avocado i skiver. Dryp chilisaucen over og læg den anden halve bolle over og nyd.

En tanke om "Meatfree Monday Inspiration – Lækker burger"

  1. Pingback: Marius og alle de andre | deborah.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield