Den der pasta i vegetarisk udgave

Der er en helt bestemt pastaret, der overmåde populær her på bloggen og jeg har lige siden jeg i sin tid lavede den med rejer, tænkt, at den egentlig ville være mindst lige så god i vegetarisk udgave. Og det skulle selvfølgelig prøves og faktisk synes, jeg at den her version er endnu bedre.

Deb’s pasta med Champignon, Chili & Tomater
(4 personer)

100 g Pasta
1 rød chili
2 Store pillede hvidløgsfed
250 g champignon (en lille bakke)
2 dl Hvidvin
1 stor tomat large tomato e.g. heirloom or beefsteak
1 Citron
1 lille håndfuld frisk basilikum
2 Forårsløg
Salt og friskkværnet Peber
Olivenolie Extra Jomfru Olivenolie
Eventuelt et skvat havrefløde el. anden fløde (kan sagtens udelades)

Fremgangsmåde: Bring en gryde med saltet vand i kog. Når det bulderkoger puttes pastaen i og koges efter instruktioner på pakken. Varm en medium sauté pande over medum varme. Tilsæt 2 spiseskeer olivenoie. Skær chili i tynde skiver (fjern frøene, hvis du foretrækker) og mas hvidløgget gennem en hvidløgspresser. Put chili og hvidløg på panden og sauter et minut før du tilsætter champignon.

Vend dem rundt i endnu 1-2 minutter og krydr med salt og peber før du tilsætter vinen. Skær tomaterne i stykker og put dem på panden. Lad dem koge et øjeblik før du tilsætter forårsløg og halvdelen af den frisk basilikum. Dræn pastaen og dryp med ekstra Jomfru Olie og riv noget frisk citronskal over. Tilsæt pastaen til saucen og mix til det er blandet godt. Del på 4 tallerkener og server med det samme med et drys af basilikum og et pift citronsaft.

P.S. Hvis du ingen forårsløg har, kan du starte med at stege et løg klart og let blødt inden resten – det går ganske udemærket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by sweetCaptcha


CommentLuv badge