Inspireret vegansk bøfsandwich

Jeg skal ikke kunne sige, hvordan andre veganske/vegetariske bloggere har det, men der er mange ting, som er “typiske” kødspiser, som jeg bestemt savner og på et plan stadig gerne vil have. Hakkebøf og bløde løg. En anden er Bøfsandwich! Bøfsandwich, hvordan det?

Lad mig starte med begyndelsen og inspirationen. Mine kræfter er begrænsede, og hvor gerne jeg end vil være opfindsom og komme op med de store kulinariske guldkorn, så har jeg desværre ikke kræfterne ofte. Så jeg må også erkende, at det ikke bliver som ønsket, men så godt jeg kan.

En der til gengæld, er fantastisk til at finde på, er Klidmoster – Malou. Klidmoster siger du, men hun er jo ikke veganer/vegetar? Nej ikke mere, men hvad hun er, er dygtig og så har hun iøvrigt været veganer engang. Det betyder, at hun også spiser en masse dejlige grønne ting. Deruover har hun en fantastisk evne til at hitte på lækre ting. Indrømmet, det er da langt fra alt jeg kan bruge, af ovennævnte årsag, men selvom tingene ikke er veganske/vegetariske, så kan man stadig lade sig inspirere af smagssammensætninger. Hvordan har du det, finder du også inspiration på usandsynlige steder?

Det var netop et kig ovre hos Malou, der gjorde, at jeg for en gangs skyld var kreativ. Well ikke helt så kreativ, som Malou garanteret ville have været, for hun havde sikkert lavet de hele selv. Det kan jeg så ikke prale med, men det kan man (incl. undertegnede) da også sagtens, hvis man har energi og overskud til det. Og du kan jo selv eksperimentere med at finde dine favorit burgerboller (denne er opskrift er ikke vegansk, men kan let laves), din favoritburger og selv lave de ristede løg også, hvis du synes. Mindre kan så gøre det. Her har jeg brugt:

1 Nutana Mexiburger
Nutana burgerbolle
Økologiske ristede løg
Almindelig løg – få skiver
Vegansk Maoynaise
Djion sennep
Drueagurker
Ketchup

Istedet for Malou’s Sundwich brugte jeg altså en burgerbolle. Her er den så bare fotograferet uden overdelen. Jeg tog et par fotos mere, men de blev ikke særligt gode, så I får nøjes med et af den færdige artikel med sovs.

Klik nedenfor, for at læse resten:

Sovsen er lavet som en almindelig opbagt sovs med en basis af sauterede løg, bagt op med soyamælk, vand og bouillonpulver.

brugt til saucen:

1 løg
Soyamælk
Vand
Kulør
Herbamare Bouillon
Vegansk smør
En anelse timian
(evt.) havre el. soyafløde
1-2 spsk mel
Salt og peber

Som det ses, så undlod jeg remouladen, fordi det er jeg ikke så meget til, men jeg kunne have lavet af pickles og mayonaisen, men gjorde ikke. Det kan du bare gøre. Burgeren bliver bedst på i ovnen, for så bliver den meget sprød og lækker i overfladen. Fordi veggieburgerne har en helt anden konsistens end almindeligt kød, vil den heller ikke vinde ved at blive badet i sovs som Malou’s bøf. Jeg elsker Mexiburgeren er min favorit og jeg kan ikke forestille mig, at jeg kan lave den bedre selv, hvorfor det ikke er besværet værd for mig. Men som sagt, du gør som du har lyst. Der er også Speltburgeren, hvis du bedre kan lide den.

Den ene halvdel af bollen smøres med sennep og ketchup, den anden med mayonaise, burgeren lægges på, sovsen hældes over og der toppes med ristede og rå løg og drueagurker. Sovsen hældes bare over. Spises med vellyst og kniv og gaffel. Jeg NØD min veganske version af Bøfsandwich med sovs og jeg savnede intet og det mener jeg ærligt. Prøv den, og hvis du har spørgsmål så smid i kommentarfeltet.