Sidste Julefrokost i år incl. opskrift på gl. daws æblekage


Vegansk gammeldags æblekage – det kan ikke være lettere

I da har jeg haft min far til frokost. Vi var jo ikke sammen Juleaften, så lidt Jul skulle han og jeg da have, selvom vi jo faktisk, har holdt Julefrokost en gang. Så kan den slags dårligt gøres for ofte tænker jeg et sted. Det var sådan rimelig impulsivt, for som vides, har jeg ikke været helt frisk, og er også i dag monstertræt.

Men da jeg fik muget ud her i går, på trods så synes jeg, at jeg ville se far i dag. Også min søster var inviteret, men hun kunne ikke. Mad har jeg rigeligt af, og i går forberedte jeg mig så også. Jeg kogte nogle kartofler (og pillede), og kogte æblemosen til Æblekage. Så var der ikke meget, der skulle laves i dag. Flødeskummen (Alpro soya) skulle piskes, rødkålssalaten snittes og en enkel gulerod rives, dressingen blandes og kartoflerne skulle i ovnen og nøddestegen skulle lunes i lidt fedtstof (Fri) på panden. Det var lige til at overkomme.

Den gammeldaws æblekage, er altså dejligt nem, og det er bare at koge lidt æbler i meget lidt vand (evt. tilsat lidt vanilieekstrakt som her), smag til med sukker og læg i lag med æblekagerasp og toppes med flødeskum til sidst. Eftersom vi kun var to, var der kun lavet til to personer. Far elsker æblekage og jeg gør også, nu hvor jeg er blevet voksen. Som barn brød jeg mig ikke om den, men man har jo som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt. Hvis nogen har brug for mere nøjatige mål, så sig til, så opdaterer jeg med nøjatigheder

Far nød maden og fik en øl til og jeg et glas vin, og så var der kaffe og æblekage. Enkelt men rigtig godt, synes også jeg, hvis jeg selv må sige det.

Nu er jeg dødtræt, og vil spise lidt suppe til aften, mere er der vist ikke plads til, og så bare slappe af. Hovedet har det ikke helt godt. Går det bedre i morgen var meningen en tur til de firbenede, men vi må se. Det er jo altså også lidt koldt og glat både og gå og cykle, så …. måske jeg kan få et lift – det er hørt om før. Godt Nytår til jer!


Rødkålssalaten havde fået en topping af granatæblekerner og en revet gulerod istedet for solsikkekernerne i salaten, da der jo ligesom er nødder nok i stegen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *