Vegetariske Sloppy Joe Sliders

Det er snart noget siden, jeg så denne opskrift, som er en ublu kopi, ovre hos Malou. Jeg kan rigtig godt lide at få inspiration der, for Malou har styr på tingene, og selvom jeg formentlig også selv kunne komme op med noget fornuftigt (det sker da også), så har jeg meget ofte ikke kræfterne til det. Så derfor kopierede jeg til dels Malou’s. Og det kan også være fint nok.

Den altafgørende forskel her er jo så, at min version er vegetarisk. Den er let at lave vegansk, for alt undtagen osten i denne version er vegansk (såfremt man kan leve med “spor af” i Sliders). Jeg fandt dem nyeligen i Meny, hvorfor jeg straks tænkte på denne opskrift, og den skulle prøves. Forleden var Sliderne så på tilbud, og jeg greb en pakke.

Vegetariske Sloppy Joes

Min portion er halvdelen af den oprindelige. Du kan tilpasse den, til eget behov.

Tænd ovnen til at lune Sliders

300 g vegansk fars fra Nature Gourmet eller anden vegetarisk/vegansk fars
1 løg
20 g vegetarisk smør

Brun løg og fars i en stor gryde.

1 dl Heinz Ketchup
1/4 dl HP Sauce
½ dl Vegansk Worchestersauce (lavet forleden dag)
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Chipolte Salsa eller som her Chipolte bare.
½ spsk hvidløgspulver
½ spsk løgpulver
½ spsk brun farin
1 shot expresso og lidt hakket (her 45g) mørk chokolade.
1 tsk. Herbamare bouillonpulver

Efter farsen og løg er brunet til løg er klare tilsættes alt til gryden og det hele simrer 20-30 minutter. Rør ofte. Smag til med salt, peber og chokolade.

Tilbehør:

Tofutti creme fraiche/alm. creme fraiche
rød peber
Syltede Jalepeneos (pas på de er stærke!)
Revet Økologisk Danbo fra Thiese (vegetabilsk løbe)/eller vegansk alternativ

Sliderne samles med “kødsauce”
Ost
Jalepenos
Creme Fraiche
Rød peber

Jeg fik 3 stk. til frokost, og de smagte skønt. Der er rigeligt fars til en anden gang, og den kan fryses ned og bruges der. Foreløbig skal jeg nok have 3 til aften også, og så ryger de sidste sliders og fars i fryseren. Dejlig mad at have i fryseren.