Coleslaw med hjemmelavet vegansk mayonaise

Jeg elsker kål faktisk, og derfor er Coleslaw en favorit hos mig. Når jeg endelig får det lavet, spørger jeg altid mig selv, hvorfor jeg ikke gør det lidt oftere, for det smager dejligt, til rigtig mange ting. Frikadeller i ehver form, karbonader, vegetarbøffer etc. Så uden yderligere svinkærinder, så kommer her en opskrift på netop Coleslaw, og det er den, jeg altid bruger og som jeg synes, smager bedst:

Coleslaw med grøn peber og dild

1 lille hvidkålshoved
1 dl kogende vand
Salt
1 stor skrællet og fintrevet gulerod
1 lille grøn peber, meget fintsnittet
1 bundt frisk dild eller evt. 2 spsk tørret
en smule citronsaft
2½-4 dl mayonaise (se nedenfor)

Hæld det kogende vand over den snittede kål. Kom salt ved, og ælt godt for at blødgøre kålen. Tilsæt gulerødder grøn peber, dild og mayonaisen og bland det hele grundigt. Sæt det i køleskabet. Denne coleslaw kan holde sig i køleskabet i flere dage.

Jeg har tidligere lavet en anden bloggers mayonaise, når jeg skulle det, men selvom den var god, var den alligevel ikke helt rigtig i min bog. Så derfor gik jeg på jagt efter, hvad der ville være helt rigtigt for mig og jeg har fundet det nu.

Deborah’s Mayonaise a la Hellmann

3/4 dl soyamælk
2 1/4 tsk vineddike
3/4 tsk salt
3/4 sukker
1/4 tsk citronsaft
1,5 dl olie raspolie

Hæld Soyamælk og alt undtagen olien i en blenderbeholder eller og hæld olien i. Du kan med fordel her bruge en stavblender (jeg har kun prøvet denne metode), og så blender du og holder den, så den ene side er lige over din beholder’s (helst en lidt høj slank blenderbeholder) bund. Når den så tykner, hvilket den gør ret hurtigt kan du blende normalt. Mayo-magic!

Det er SÅ let at lave sin egen mayonaise og tager ikke engang 2 minutter, så at rende ud og købe den i dyre domme, er håbløst åndssvagt. Denne smager også rigtig godt og kan selvfølgelig bruges alle steder, du ville bruge mayonaise. Dette er ikke en stor portion, men eftersom det er så let at lave en ny, er det bedre at lave en frisk. Den kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.

En tanke om "Coleslaw med hjemmelavet vegansk mayonaise"

  1. Pingback: Jackfruit-no-pork-pulled sandwich | deborah.dk

Der er lukket for kommentarer.