A day at the races

Igår var jeg en tur på galopbanen. Det er jeg ofte, for jeg elsker banen i Odrup mose, og ikke mindst menneskerne der, og selvfølgelig hestene. Jeg er kommet der i mange år, men har selvfølgelig holdt en pause, da jeg boede sydover.

Nu er jeg jo så kommet hjem igen, og nyder muligheden for at kunne komme så meget på banen som jeg orker. Bare ikke igår!!

Grundet en forkølelse, som har plaget mig i halvanden uges tid, og min tendens til lungebetændelser, var jeg i tvivl om jeg skulle tage afsted, nu hvor vejret til en start ikke så for godt ud. På det her tidspunkt skal siges, regnede det ikke!!!

Jeg sms’ede med en hesteveninde, der allerede var på banen, idet hun skulle trække to heste til start. Hun mente at det så ud til opklaring, og således opmuntret, iførte jeg mig lange strømper, og ulden trøje og selvfølgelig regnjakke, i fald det nu skulle finde på at regne.

Det varede desværre ikke ret længe efter min ankomst, så begyndte det at dryppe igen. Ikke så slemt i starten, men som de fleste af jer sikkert ved, endte det med at blive heldagsregn.

Selvom man ikke er hestekyndig, kan man nok godt forstille sig, hvordan det er for heste og ryttere med sådan et vejr. Banen var et mudderhul uden lige. Det er selvfølgelig det værste, for det er der selve løbet foregår, men også alle udenomsarrealer var mudderpøle uden lige. Banen var tonstung, og det er yderst sjældent at hestene synes, det er sagen omend det selvfølgelig er hørt, at heste foretrækker dette. Så er der jokeyerne der bliver dyngvåde, og som bliver smurt ind i mudder fra top til tå. Hvis man ikke rider, tænker man måske ikke over, hvor meget mudder bare én forangående hest i fuld galop kaster i hovedet på jokey’en bag ved. Hvis man er i tvivl, så kunne man kigge på jokeyerne bagefter løb og se de små mennesker dækket i mudder til ukendelighed.

Så alt i alt, tog det sgu fornøjelsen det vejr igår. Og når jeg siger det, siger det ikke så lidt. For jeg elsker at være på banen. Men igår var det koldt, trist og vådt. Og ikke engang et kongeligt besøg, kunne rette op på det. Det var dagen for hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benediktes Ærepræmie (et løb for kvindelige amatørryttere), hvor Majestæten uddeler præmien.

Dette var så “en nitte” blandt løbsdage, men når det bare er tørvejr, og måske knap så koldt så er et besøg på banen som regel festligt og og for dig måske en anderledes måde at tilbringe lørdagen el. søndagen på, og så kan I lave det til en picnic, for der er borde og bænke til det samme. Det kan anbefales – men ikke på en dag som igår 😉