Absent friends…


Dyr kan også være “absent friends” her min dejlige hankat “Tutten” 1993-2004

Det udtryk kommer fra en anden herlig gammel dame, jeg kendte engang – jeg har noget med gamle damer ;-). Hun brugte det til, at skåle for “absent friends” til et bryllup vi begge var til, for snart mange, mange år siden. Og jeg har ofte tænkt på, at det var sådan en smuk tanke, at skåle for dem man savner og mangler – og på den måde sende dem en tanke.

Især højtider bringer tankerne hen på dem vi mangler. Og for mig er det mest present lige p.t. og stadigvæk og formentlig for evigt, manglen af min elskede mor. Især til Jul er det slemt, også fordi mor ellers altid elskede Julen. Den sidste Jul, var ikke hendes, min el. fars for den sags skyld, men heldigvis har vi da mange gode stunder at tænke tilbage på. Især husker jeg, at jeg holdt Nytår der hos far og mor, og vi smæskede os i kogt torsk med det hele. Det var en rigtig hyggelig aften.

Selvfølgelig er der også andre familiemedlemmer, såsom min morfar og mormor. De blev begge forholdsvis gamle, og havde levet et langt liv. Så det er ikke helt det samme, selvom jeg da også tænker på dem, meget ofte endda.

En kær veninde, døde for (til næste år) snart 10 år siden af cancer. Hende har vi ikke glemt, og hver gang jeg hører noget bestemt musik, tænker jeg på hende.

Absent behøver jo ikke være, at folk er døde…. nogen er “bare” forsvundet ud af ens liv, af den eller den anden grund. Det være sig for længere el. kortere perioder, og nogen for evigt. Nogen venner vokser man fra, el. de vokser fra en, og man opdager, at det man troede man havde tilfælles slet ikke var nok, el. der var for mange forskelle alligevel. Forskelle burde vel ikke skille en ad, sålænge man har respekt for hinanden. Det er jo nok, når den ryger, at venskabet også gør. Det er ihvertfald min teori.

Den førnævnte travlhed gør, at de venner man har, og som man gerne ville se, har meget lidt tid. Selv dem uden børn, har svært ved at presse en ind i kalenderen. Så har de kærester, og så er det lige pludselig kærestens venner og traditioner der er “in” og os andre – ja vi er af en el. anden grund uinteressante. Er det fordi vi er single, el. hvad er det? Jeg bader da lige så meget, som jeg altid har gjort, så det kan ikke være grunden 😉

Folk har traditioner, og det er fint nok, men hvordan skal man som single nogensinde få et ben til jorden og blive en del af traditionerne, når man aldrig bliver indraget? Det er svært, og netop den førnævnte travlhed gør jo, at folk ikke har tid, selvom jeg så ville lave mine egne traditioner….. derfor er Julen ikke, hvad den har været for mig. Jeg ønsker mig en kæreste, som jeg kan lave traditioner med, og lave de ting, som mine venner og veninder laver med deres kærester…. Måske Julemanden kommer med en til mig, man ved aldrig – jeg håber det inderligt – men han kan godt blive lidt forsinket. Det er også okay, bare han dukker op. Ham den potentielle…… han er også “absent” både mentalt og fysisk lige nu, men forhåbentlig er han snart tilbage… Hvis du læser med, så savner jeg dig!

Ihvertfald er Julen en tid, som giver stof til eftertanke for mig, og hvor mange af de mennesker, der har været i mit liv, får en tanke med på vejen. Nogen ville man rigtig gerne se igen, nogen kan man bare ønske alt godt, og nogen ser man heldigvis igen. Livets cyklus på godt og ondt….. Nogen man troede var forsvundet, dukker heldigvis op igen, og sådan noget er bare en stor glæde, som her den 1. november, hvor en gammel ven meldte sig igen efter 3 lange år. Det var en SUPER julegave på forskud,og en stor glæde!
Og så er vi tilbage til de her Julehilsener – husk til Jul at sende en kærlig hilsen til dem, du holder af, det kan aldrig siges for ofte, at du holder af dem. Jeg vil smide de sidste afsted på mailen – som jeg trods alt tyer til også. Har du sendt dine??? 😉

Dette indlæg om “absent friends”, dedikerer jeg til min dejlige veninde på 94 – Ãse, som jeg holder utroligt meget af, men som nu desværre sidder langt væk!