En tur på biblioteket

Dansk mad fra hele verden af C. Plum og N. Simonsen

©deborah.dk

Kan resultere i mangt og meget. For mig ender det som regel med, at jeg får slæbt flere bøger hjem, end jeg kan nå at læse på Guderne skal vide, hvor lang tid. Men det er nu også fordi min læseevne/udholdenhed er blevet væsentlig nedsat de senere år. Førhen slugte jeg bøger som jeg ved ikke hvad. Nok fordi jeg er ved at blive gammel skal du se…. Anyway forleden skulle jeg ned og hente to bøger, der var bestilt til mig udenbys fra, den ene var “Den hvide Massai”, som jeg før har omtalt her. Mit bibliotek har indført en god ting, og det er en rodekasse om jeg så må sige, hvor de sælger ud af udgåede “modeller”, og jeg har fundet nogen rigtige “guldkorn” der. Jeg ELSKER kogebøger – ingen hemmelighed, hvis man kender mig overhovedet, og jeg har nok til at kunne fodre en mindre hær. Ikke med mad – også det, men kogebøger. De har alle deres finurlige historie, men denne her er godt nok noget særligt, og jeg er mega glad for jeg lige løb på den. Den er skrevet af Camilla Plum og Nanna Simonsen. Den hedder “Dansk mad fra hele verden” og er bare vidunderligt, med masser af artikler og opskrifter, og med overskrifter som “Fut i fejlernæringen” sætter den virkelig ens nysgerrighed igang, og man kan slet ikke lade være at læse. Bogen kan stadig lånes på biblioteket og den er fra 1996. Men købe den kan du ikke, den er udsolgt fra forlaget, og det kan jeg godt forstå! Det anede mig, da jeg så den, og til 5,- kr. så er det jo et fund. Så elsker du bøger, så hold øje med, om dit bibliotek holder bogudsalg. Jeg fandt også 2 biografier til min far til Jul – også han elsker bøger, og kan snart ikke være i lejligheden for dem 🙂 Så det er nok deraf det kommer, men det er nu okay. I får en smagsprøve fra bogen her:

“Fettuccini med bacon og champignons
(5-6 personer)
5-600 g frettuccini
1 spsk. smør
200 g bacon i små terninger
2 bk. markchampignons
1 lille finthakket hvidlog
1dl hvidvin
2 dl piskefløde
Reven muskatnød
En smule friskhakket merian
salt og peber

Rist baconen let i smørret og tilsæt løget og de istandgjorte markchampignon, som er skåret i mindre stykker. Lad det stege, lidt sammen, tilsæt hvidvinen og lidt efter fløden. Smagt til med muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad det smimre i fem minutters tid og tilsæt til allersidst den friske merian. Blandes straks med den nykogte fettucini. riv frisk parmesan over.

Når man spiser pasta er det i reglen “mad nok” i sig selv, men lidt salat først og/el. ost bagefter er der sikkert sagtens plads til. Selvfølgelig kan man også tage den helt store italienske tur og spise pastaen som forret og så en kodret bagefter. Feks. en stegt kalvekotelet el. en steg, som er brun udenpå og saftig rød indeni. Det kan man nemlig sagtens lave på et almindelig komfur med en almindelig ovn – men IKKE i en mikrobølgeovn – 1987″

Enjoy!:-)

1 thought on “En tur på biblioteket

  1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Olivenbogen og Picadillo a la Deborah

Der er lukket for kommentarer.