Olivenbogen og Picadillo a la Deborah


Olivenbogen af Anne Dolamore

Som jeg fortalte om forleden, kan man gøre nogen fantastiske fund på biblioteket, når de holder udsalg. Jeg har fortalt om et af mine fund, og vil nu fortælle om en mere, som jeg har købt på biblioteket. Jeg kan så ikke huske, om jeg ved den lejlighed købt 3 og fik den for mindre end 5 kr., men jeg har således højst givet 5 kr. for den. Og når man nu er tosset med kogebøger, så er det jo et rent fund. Også i denne gemmer der sig megen god viden og dejlige opskrifter, og nu blev jeg inspireret til at prøve en af opskrifterne fra bogen “Picadillo (hakket oksekød med oliven og rosiner) som er en mexikansk ret. Som sagt så gjort, jeg var så galt i byen for at handle, kun for at opdage, at jeg ingen løg havde, da jeg kom hjem. Således måtte jeg være kreativ. Altså ingen løg i opskriften, men ekstra hvidløg og mandlerne blev skiftet med ristede pinjekerne, og der blev tilsat lidt rød peberjeg skulle have brugt (blev ristet sammen med hvidløg), mine oliven var ikke fyldte, bare sorte uden sten, og så var min portion kun halv af den nævnt her:

Picadillo a la Deb

Picadillo a la Deborah
(hakket oksekød med oliven og rosiner)

Dette er en traditionel mexikansk ret, som kan serveres med ris som middagret, el. den kan bruges som fyld i tortillas og empanadas.

1 kg hakket oksekød

3 spsk olivenolie

1 stort løg, hakket

1 fed hvidløg, hakket

400 g tomater på dåse

2 spsk. tomatpuré

2 grønne chilipebere, hakkede (brug så mange DU synes)

75 rosiner

10 fyldte oliven, i skiver

½ tsk. kanel

salt og peber efter behag

50 smuttede mandler

Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg og svits det, til det er blødt. Rør kødet i og svits det, til det er brunt. Rør alle de resterende ingredienser i, bortset fra mandlerne. Bring det i kog, skru så ned for varmen og lad det simre i ca. 40 minutter. Før serveringen drysses mandlerne over.