Kærlighed

Kærlighed ér det, det hele handler om! Vidste du det ikke, så finder du måske ud af det en dag. Ikke kun kærlighed i romantisk forstand, men kærlighed mellem mennesker i det hele taget. Det har jeg altid troet på! Nu kunne jeg igår se, at en skøn pige som Susanne Bjerrehus faktisk mener det samme, og direkte adspurgt, “Hvad er kærlighed?” (nok sådan ment i den romantiske forstand), svarede hun:

Gør personen dig glad, generere din glæde og vil dig alt det bedste, jamen så er det kærlighed. Bliver du glad af at være i nærheden af vedkommende, el. har du det bedre når du er selv. Er det så enkelt spurgte intervieweren – ja, det er det, synes Susanne – og jeg tilslutter mig helt og aldeles. Altså bliver du glad af din partner, og vil han/hun dit bedste og vil gøre alt, hvad vedkommende formår for at glæde dig og støtte dig? Og omvendt selvfølgelig. Så har du været heldig!

Kærlighed har intet med misbrug, verbalt el. fysisk at gøre – lever du i noget sådant – så se at komme ud! Og det kan kun gå for langsomt.

Ægteskab/forhold er et samarbejde/spil, som man skal arbejde på at få til at fungere i fælleskab – hvis kun den ene arbejder for det, så duer det ikke. Man skal begge hjælpe til. Hjælper din partner til – gør du, er du en god partner? Vigtigt at spørge sig selv om med mellemrum tror jeg.

En lille opsang næsten midt om natten, men folk smider om sig med forhold, børn og deres følelser, som om de skiftede undertøj nærmest – tænk jer godt om, og arbejd lidt for sagen, det kommer ikke af sig selv.