“Den Grønne Mil” (1999) og “En verden udenfor” (1994)

Tom Hanks og Michael Clarke Duncan i “Den grønne Mil” (1999)

“Den Grønne Mil” (1999) i fjernsynet igår aftes. Det var en af de film, jeg har gået og ventet på kom, og hvis ikke skulle låne på video. Jeg er langt bagud, men så er der jo nok at tage af.Den mindede mig meget om “En verden udenfor” (1994), og har lidt den samme stemning. Det er en af mine absolutte favoritter og den her kan måle sig med den. Det troede jeg ellers ikke, jeg skulle sige, for den er virkelig god. Men den her er super også. Jeg sad med en klump i halsen af rang til sidst. En meget gribende film, og Tom Hanks er genial i den. Det er alle de andre nu også, alle nævnt ingen glemt 🙂

Der kan man se, hende den “hurtige” her har lige opdaget, at de to film, har sammen instruktør 🙂 . Jamen hatten af for det, at kunne lave to sådan mesterværker, kan jo ikke være tilfældigt – altså ham skal vi holde øje med.

Så jeg kan kun sige, har du ikke set denne, og for den sags skyld “En verden udenfor” (1994) så har du ihvertfald to gode film, du kan se på en rigtig inde-hygge-dag. Sidstnævnte foregår også i et fængselsmiljø, og lader til at facinere vores instruktør. Det er også et interessant miljø, for alting bliver forstørret og blæst ud af propertioner sådan et sted, og selv meget små ting (jeg skal undlade og fortælle hvilke) kommer til at betyder meget. Begge film har fabelagtige skuespilpræstationer og “En verden udenfor” er med en anden favorit Morgan Freeman, som jeg bare synes er helt fabelagtig. Jeg har faktisk været lidt pas på Tom Hanks – lidt træt af ham. Ikke at han ikke er dygtig, men han var allevegne. Jeg må sige, at i denneher film, da elskede jeg ham, hvert eneste sekund, det indrømmer jeg blankt.

Begge film bygger iøvrigt på bøger af Stephen King, som kan lånes på biblioteket. Filmene kan faktisk også – så sparer du der 🙂

“The Green Mile”, har faktisk en officiel hjemmeside også, som du kan se her.

5 thoughts on ““Den Grønne Mil” (1999) og “En verden udenfor” (1994)

  1. Hej Lotte, ja det har du ret i. Jeg har et par stykker mere, men det kommer undervejs, men de er gode begge disse og jeg ender jo nok også med at tilføje “Den grønne Mil” til DVD-samlingen. Knus fra mig

  2. Hej.
    Nu du godt kan li disse film. Da vil jeg anbefale filmen “Da-Vinci mysteriet”
    Spænding hele vejen igennem, og ham Ton Hanks er fantastisk go´

Der er lukket for kommentarer.