“Elskerinde i Allahs verden” af Pia Kjær

elskerinde-i-allahs-verden.jpgPia Kjær’s bog om sit liv som konvertit i det muslimske miljø, er noget af det, der har gjort stort indtryk på mig, på det sidste. Bogen starter med at fortælle lidt om Pia og hendes baggrund, og bevæger sig frem til, hun bliver introduceret til det muslimske miljø, og ender med, at hun fælder taxichafføren der kørte med nogen af de tiltalte i sagen om æresdrabet på Ghazala Khan !

Jeg har sikkert siddet med åben mund, og set ualmindelig “begavet ud” når jeg læste. Og det tog mig fra den ene dag til den anden, netop fordi det var så facinerende. Når jeg siger det, er det ikke positivt ment. Man (eller jeg gjorde ihvertfald) sidder og tænker, hvordan en ikke dum overhovedet, meget kærlig og helt igennem almindelige danske pige, kan ende sådan. Jeg kan kun sige til Pia’s undskyldning, at hun er meget, meget ung til en start og meget påvirkelig. At hun så mister sig selv efterhånden som hun lever i miljøet, er også forståeligt og ligeså beundringsværdigt er det, at hun formår at bryde ud. Hvad jeg ikke forstår, er hendes dobbelthed i forholdet til taxichafføren, som ender med at blive dømt 10 års fængsel – hvor naiv må man være?? Hun besøger ham stadig?? Og han er formentlig oveni stadig gift – se så holder min forståelse ligesom op. Men helt sikkert, en bog der giver en indblik i en for “normale” danskere helt fremmed verden – rystende klart skrevet! Kan meget, meget klart anbefales. Pia Kjær har også en hjemmeside, du kan se her.

1 thought on ““Elskerinde i Allahs verden” af Pia Kjær

  1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Adoption og Allah

Der er lukket for kommentarer.