Barndommens indtryk

Olivia - et af mange smukke tapeter fra Sanderson
“Olivia” et af mange smukke tapeter fra Sanderson’s Classic Collection
(Prøven er brugt med tilladelse fra Sanderson)

Dem er der heldigvis mange gode af. Især husker jeg mit barndomshjem som smukt! Min mor var fabelagtigt til indretning og til at finde smukke ting og sætte det sammen. Ikke nødvendigvis noget dyrt, men bare lige det rigtige! Mor og far var så heldige at de via en kunde fik mulighed for at købe et relativt stort parti antikviteter, møbler og ægte tæpper til fornuftig pris og de prægede så vores hjem. Nu har jeg nogen af de smukke ting, bl.a. er min King Edwards stol fra det parti ting og sager, ligesom jeg har en gammel gintønde af porcelæn, som er utroligt smuk. Jeg håber, jeg er bare en brøkdel så god som min mor til at indrette, men ikke mindst, gøre det hyggeligt og velkomment, så har jeg opnået meget.

Og nu skal det jo heller ikke være ligesådan, for det skal være mit hjem og mig, der præger det, men derfor er jeg da ret sikker på, at jeg har taget noget “af mor” med mig, og det er jeg glad for. Det er ofte jeg tænker på, hvad hun ville synes om dette og hint, og som regel er jeg ret sikker på, at jeg ved lige, hvad hun ville synes. Men det havde været nogen rarere at kunne spørge hende, men sådan skulle det så ikke være.

Vi havde meget ens smag mor og jeg, på mange måder, og en af de ting vi begge elskede var tapet. Vores barndomsværelser fik den store ære at blive tapeseret med Sanderson Tapet. Jeg kan tydeligt huske, al den tid, der gik med at vælge og tale om, hvad det skulle være for noget. Det var jo ikke “bare lige” for Sanderson’s ting (de har tekstiler, der passer til tapetet, ligesom man jo også kan sy gardiner af stoffet – det fik vi skam også) er langt fra at være billige, så vi skulle jo ligesom være sikre på, at vi gjorde det rigtige. Jeg har ledt på hjemmesiden efter de designs vi havde i sin tid, men der er for mange at kigge igennem. Så skal jeg finde mønsternumrene og dem har jeg ikke lige. Men mit var æblegrønt med lyserøde roser på. Jeg har et foto af mig fra “gamle dage” et sted, som jeg når jeg finder det kan scanne ind, så kan I se det. Min søster fik noget med lyserødt på hvid baggrund, som også var rigtig flot. Jeg ville også gerne illustrere med et foto af barndomhjemmet, men indtil jeg får den berømte scanner i hus, kan det ikke lade sig gøre. Så må vi genoptrykke til den tid, sætte fotos på og minde om indlægget.


Det er ofte lyset udenfor, en lyd, noget i radioen el. en duft, der hensætter mig til bardommens minder, f.eks. er lugten af hakkebøf indbegrebet af mor! Jeg elskede min mors hakkebøffer (det er jeg næppe alene om), men det er jo sådan nogen små ting, man hygger sig ved tanken om. Skumringstimen er ofte den, hvor jeg tænker meget på min mor, og hvor jeg altid ringede til hende, og det mistænker jeg, har med det faktum at gøre, at det har været på det tidspunkt, vi havde vores hyggelige stunder i køkkenet i huset, og hvor hun var ved at lave maden. Mors bøfsauce, var den bedste i verden efter mit hoved, og jeg har selvfølgelig prøvet at genskabe den, og det synes jeg er lykkedes meget godt. Hun lavede den selvfølgelig med fløde, før de fedtforskrækkede tider, og ligemeget hvordan jeg vender og drejer det, så skal der altså fløde til her, for ellers er det jo ikke mors sauce 😉 – det er såmænd ikke de store kunster i det, andet end lidt oksebouillon og vand, og og lidt soyasauce, salt, peber og fløden selvfølgelig. På min jagt efter en opskrift på hakkebøf (ren dovenskab fra min side), fandt jeg dette, som ser ud til at være et rigtig godt bud, hvis man er fortravlet i hverdagen og skal have leveret noget mad, enten som privat familie, el. som firma – de lægger en dyd i at lave maden som “i gamle dage” – dermed ment af friske råvarer, men laver mad fra hele verden: Diakonissens Køkken , men altså også hakkebøf 🙂
Nu når vi taler om ting, jeg sådan lige har fundet, så sad jeg jo som bekendt i evigheder hos øjenlægen forleden..! Og der så jeg et link i et af de mange blade, som førte til denne side – Jeanne de Arc Living , med de mest fantastiske boligting – hvis man er til Isabella Smith, så vil man også elske det her. Og så kunne det være man skulle overveje abb. på Vakre Hjem også!

Iøvrigt var mine negative udtalelser om gråvejr imorges helt forkerte, for det varede ikke længe før solen kiggede frem, og den har såmænd skinnet hele dagen og gør såmænd endnu. Og det hjælper da på alting, når den titter frem. Jeg havde store ambitioner om, at jeg skulle motionere idag, men smerterne holder mig fra det idag desværre. Men så har jeg jo lavet en masse her, så der er ikke noget, er er så skidt, at det ikke er godt for noget andet.

2 thoughts on “Barndommens indtryk

  1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Sanderson og slankekure

  2. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Et andet 50 års jubilæum

Der er lukket for kommentarer.