Flyveøgler og sådan

Jeg har lige siddet og set en yderst interessant udsendelse på National Geographic Channel – ja det er altså, hvis man synes, alt sådan noget med dinosaurer er spændende! Jeg synes, det er vildt facinerende. I denne udsendelse, handlede det om det største væsen, der har fløjet på kloden flyveøgler. Det er vanvittig interessant, når NG, laver den slags udsendelser, for det er med computeranimerede billeder af væsenerne som man har kunnet regne ud, de så ud, og masser af videnskabeligt til at bakke det op. Her prøvede man at lave en tro kopi af bæstet og få den op og flyve. Det viste sig, at den havde nogen endog meget avancerede vinger, og det slet ikke var så ligetil. Iøvrigt fandt man ud af, at den slet ikke var et krybdyr i nutids forstand, for den var varmblodet som pattedyr, men fødte unger ved at lægge æg. Spændende stof sådan noget. Skulle du mod forventning være vågen kl. 04.00, så bliver udsendelsen sendt igen der og hedder “Monstre i luften”. Iøvrigt har magasinet National Geographic også en superflot hjemmeside, hvor du kan hente de mest fantastiske fotos, til dit skrivebord. Der er mange, så der burde være noget for enhver smag.
Tanken slog mig, mens jeg sad og så udsendelsen, hvor mange ting, jeg kunne tænke mig at være, hvis jeg sådan frit havde kunnet vælge…. og at det faktisk jo er godt det samme, jeg ikke kunne, for jeg havde aldrig villet have kunne bestemme mig sikkert. Jo, jeg ville faktisk have været dyrlæge, men da det kræver gode matematikkundskaber, så blev den dør jo grundigt smækket i. Men der er da så mange spændede ting, jeg kunnet have tænkt mig – jeg kan huske, første gang jeg så et F16 fly, da var tanken om at blive jagerpilot ikke langt væk – det kunne piger slet ikke dengang, men det fandt jeg jo så ud af. Og når jeg ser sådan i lav højde bryde lydmuren, så kan man da ikke andet end være facineret. Men nu kan jeg følge det hele på mit Tv, og er egentlig godt nok tilfreds, og Gudskelov for det. Men jeg er vild med at flyve faktisk, og er dybt betaget hver gang, jeg er ude og flyve over processen og at det overhovedet kan lade sig gøre… det er da også fantastisk ikke?

Jeg chattede tidligere idag med Malene idag på MSN, og hun spurgte mig, hvad jeg havde af planer for weekenden. Egentlig synes jeg ikke, jeg havde nogen planer, men som jeg kom igang med at fortælle hende, hvad jeg havde tænkt at bruge weekenden på, viste det sig, at det havde jeg jo. Jeg havde ikke planer om besøg, el. at skulle ud nogen steder, men det blev der lavet om på senere, for jeg fik en sms fra min veninde. Hun vil komme forbi imorgen ved middagstid. Så det bliver da lidt hyggeligt, med lidt tøsesludder. Hun har hamrende travlt med studie, og ekstra job, og skal virkelig passe på, da hun også (endnu en) har fået konstateret stress. Så jeg ser hende desværre ikke så meget, som jeg gerne ville, men værdsætter det så meget desto mere, når det sker. Så jeg glæder mig til at se hende imorgen. Og så havde jeg jo så planer alligevel. Jeg skal bl.a. have gjort rent, og så har jeg tænkt mig, at jeg skal lege med det sprogplugin til bloggen her, så jeg kan vises på op til flere sprog – smart ikke?

Har iøvrigt været god idag, og fået lavet motion fra morgenen af, inden jeg skulle ud og handle sammen med min far. Det fik vi fint gjort, og var for en gangs skyld i Netto. Vi tog en der ligger lidt afsides, for den nærmeste, er et rent helvede, så den gider vi ikke.

Nu vil jeg gå ind og sidde i den gode stol, og se hvad ellers jeg kan lære om idag – udover flyveøgler, som umiddelbart ikke er enormt brugbart, men hamrende spændende 😉 God aften til jer og god weekend.