The good wife af Elizabeth Buchan

Så blev jeg færdig med min bog. Det var et dejligt bekendtskab 😉 Egentlig var det jo omslaget (med fantasktiske ilustrationer af Helen Chapman) der i første omgang gjorde, at jeg fik lyst til at læse den, og titlen selvfølgelig. Også det faktum at forfatteren var engelsk og den foregik i England, var motiverende faktorer. Jeg har altså aldrig læst noget af Elizabeth Buchan før, men det er ikke sidste gang, og allerede sidder jeg og tænker, hvilken jeg skal “kaste mig over”, for jeg holder meget af hendes måde at fortælle på. Det bliver nok den meget roste “The revenge of the Middel-Aged Woman”, som hedder “En kvindes hævn” på dansk, derogså kan lånes på biblioteket. Nu er det ikke alle hendes bøger, der er oversat, men lige “The good Wife” er oversat og hedder “Den Gode Hustru” på dansk, og kan altså også fås på biblioteket. Her kan du se, hvilke bøger du kan låne med Elizabeth Buchan på biblioteket.

Jeg skal lige her opsumere, hvad bogen handler om:

Fanny Savage har altid været den pligtopfyldende hustru. Gift med Will en politiker med ambitioner, er hendes liv en hvirvelvind af offentlig arrangementer. Bundet af loyalitet til partiet, er det påkrævet at hun ser godt ud, og holder mund. Men Fanny er ikke dum. Hun ved udemærket, at verden udenfor hendes priviligerede 4 vægge, er en fyldt med fortvivlelse, farer, opdelthed og mangel på tro. Hun ved hvor skrøbelig lykken kan være. Efter 20 års ægteskab og selvopofrelse begynder hun at tvivle på sit eget koncept for tilfredsstillelse. Var det det værd, at være en God Hustru trods alt?

Bogen starter i nutid, og Fanny fortæller om sit liv, som det ser ud i nutiden, og så langsomt bevæger vi os baglæns ind i fortællingen om, hvordan hun mødte sin mand, hvordan det var at få datteren Chloe, og hvordan livet er med svigerinden Meg, som bor hos dem og meget mere. Hun reflekterer undervejs over, hvordan det hele hænger sammen uden at det bliver for meget på nogen måde. Der er mange detaljer med, som er gode for fortællingen – også når den senere bevæger sig til Italien. Absolut en bog jeg vil anbefale i høj grad, og jeg skal ihvertfald som sagt ned og låne mere af samme forfatter. Og giver Sunday Mirror ret – hun er i en klasse for sig selv i sin måde at få fortalt det på, som mange prøver på!

Om “En kvindes hævn” (“Revenge of a middelaged woman) blev der sagt:

“Hvilken fantastisk bog!” Fay Weldon

“Klog, menankolsk, sjov og sofistikeret. Buchan’s nye roman er mere tilfredsstillende end en romance” The Times

“Bravo…. [a] morsom, klog og fantastisk læseværdig roman” Sunday Express

“Buchan er en tak bedre end resten på dette felt” Sunday Mirror

“Frisk, medfølende og alarmerende indsigtsfuld… .. jeg elsker det” Siän Philips