Frygtelig forfalden

Poster /cover for filmen

Jeg er altså frygtelig forfalden til et godt gammeldags eventyr! Sådan et var der på TV igår aftes! Endda med to af mine absolut favoritskuespillere – Sean Connery og Richard Gere – tænk engang så meget testosteron og mandlig skønhed i een film 🙂 Det er næsten for meget af det gode! Not! 😉 Oveni er det en film, som igen (den har været fortalt og vendt og drejet 100-vis af gange), fortæller historien om Ridderne om det runde bord og Camelot! Filmen er “First Knight” (1995) og Richard Gere spiller den smukke ridder Lancelot , der kommer og redder Prinsessen Guinevere (Julia Ormond). Sean Connery spiller mesterligt Kong Arthur, der trods svigt og utroskab ender med at tilgive sin elskede og sin first knight – Lancelot. Ben Cross er genial som Malagant, og indbegrebet af ondskab!Jeg vil give ret i, at Richard Gere er en anelse svag i rollen, men ikke noget, der ødelægger på nogen måde,  synes jeg. Resten af castet kompenserer rigeligt for det, så ganske særligt Sean Connery, som ganske enkelt ér King Arthur!! Det er han iøvrigt også i en anden film, men det vender vi tilbage til en anden gang. Et rigtigt eventyr med krig og kærlighed og hele molevitten.

Udover at historien er godt fortalt, er det også en utrolig flot film på både scenerier og kostumer – alt fungere helt perfekt – som i et rigtig eventyr. Så du den ikke, er det helt sikkert en film, du ikke går galt i byen med på videoen el. DVD’en en søndag eftermiddag – slet slet ikke, hvis du elsker et godt eventyr – og det kan man jo i disse tider i høj grad have behov for. Jeg kan svælge i Richard Gere og Sean Connery og filmen, så ofte jeg orker – den står henne på min hylde – God weekend!

P.S. Som nogen måske har bemærket, har jeg ikke som vanligt brugt IMDB. De har fået nyt design som er mig i den grad imod, oveni nogen voldsomt generende reklamer. Jeg gider dem ikke mere! Ærgerligt når man ødelægger noget, der fungerede så fint før.