Hvad kælderen gemte

Jeg tror faktisk, det er lettere at fortælle, hvad den ikke gemte. Kælderen blev jo taget i brug, da mor og far flyttede fra et hus på over 400 kvm til en lejlighed på ca. 1/4 af det. De har haft et langt og aktivt liv med egen virksomhed, og så min mors gemme/samlergen – så hvad der ikke er i den kælder! Puha!

Dagens “search” frembragte de sidste rester af min mors tøj (mor gik bort i 2004). Herunder selskabskjoler og frakker og andre jakker. Noget kunne smides i kassen til en el. anden genbrugsbutik, og noget måtte kassereres. Jeg skulle hilse at sige, at selvom tøj bliver pakket fint ind og hængt i et skab endda, kan det altså stadig blive ødelagt af at ligge i en kælder åbenbart.

En meget gammel kuffert dukkede op, og min gamle far spurgte hele tiden mig, hvad det nu var, og jeg vidste endnu mindre end ham. Kuffereten viste sig at indeholde breve/telegrammer m.m. i anledning af mine forældres bryllup – så det er lige ved at være 50 år siden! Mors brudekjole og skoene, der passede til var der også. Jeg behøver vel ikke at fortælle, at det ikke blev smidt ud el. givet væk. Jeg har taget kufferten med brevene, som jeg ikke andede eksisterede, men overrasket burde jeg ikke blive for mor har også gemt alt hvad min søster og jeg har sendt hende i tidens løb.

Der var også udløbne kuverter fra fars firma, støvsugerdele, forlængerledninger og alle mine tegninger fra da jeg var barn – hver og en havde min mor gemt. Nogen af dem var tegnet på et gammelt brev fra fars første firma, så det var sjovt, og måtte ikke smides ud ;o) Det blev det så ikke, men stor kunst var der nu ikke noget af det jeg så, der var. Og ingen andre end far kan vel være interesereret. Det er nu også det mindste af det. Det var et læs, og der er da mindst 2 mere hvis ikke 3! Vi kan ikke holde til, hvad vi har kunnet far og jeg, men nu fik vi da hul på det.

Vel hjemme igen har jeg bare slappet af – jeg er også helt vildt træt for tiden. Fik mig et bad, og så har jeg snakket med “ham” – han er blevet forkølet ad hulen til og selvfølgelig igen haft ret så travlt. Men han ville ringe til mig igen imorgen – det protesterede jeg selvsagt ikke over.

Jeg fik en lampe idag, og så har jeg nogen malerier jeg også gerne vil have op. Det tror jeg, jeg vil gøre lidt ved imorgen… Det var det jeg sagde, kælderen skulle nok inspirere mig 😉

6 thoughts on “Hvad kælderen gemte

 1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » 25. maj 1957

 2. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » En uge

 3. Det lyder rigtig hyggeligt med den der elektricitetsdims 🙂 Du har helt ret, det er minder, man gerne vil beholde. Jeg har også en del møbler fra både mor og far, og min mormor og morfar. Stort set alle mine ting har en historie, det kan jeg godt lide…

  Fin tradition med dåbskjolen… Men nu var mors brudekjole også en meget speciel farve. Og hun har også haft den syet om. Men det er noget utroligt flot stof.

 4. Min bedstemor gik væk oktober 2005, men mine forældre og onkel har først nu fået bund i alt det det mine bedsteforældre havde gemt. De havde snakket om at vente med den sidste oprydning, uddeling indtil vi kom hjem til sommer – men så ville det næsten have taget 2 år og huset skulle bruges nu – min fætter flytter ind.

  Der var en ting som alle os børnebørn (vi er 4) gerne ville have – en maskine der generere statisk elektricitet, får håret til at rejse sig og giver mange stød. Sikkert skide farligt – men føj hvor har vi haft meget sjovt med den. Jeg fik den – jeg er jo den ældste og – og jeg var ikke hjemme (i Kina). Troede at så ville jeg ikke få den – det viste sig at være den faktor der gav udslaget til min fordel. Der var også mange andre ting (gode minder) jeg gerne ville have – men den var øverst på listen og var alt hvad jeg har fået – det er OK med mig.

  Det er minderne vi helst vil have – kan godt forstå hvorfor den kuffert med et helt bryllup blev gemt. Min Mor bryllups kjole blev syet om til min dåbskjole, og er stadigt hele familiens officielle dåbskjole. De fleste af mine føtre og kusiner er døbt i den, deres børn også og selvfølgelig min egen datter.

 5. Oh jow Gitte det har hun, men godt nok også meget, der ikke kan bruges til noget som helst. Lige da hun døde, ryddede vi jo også op, og der fandt jeg bl.a. nok 30 tomme læbestifthylstere. Nogen helt tilbage fra jeg ved ikke hvornår… 😕 Men jo også meget godt, men nu alligevel godt at få ryddet lidt op. 😉

 6. Du havde ret, du blev inspireret. 😉
  Ja det er utroligt hvad der nogen gange bliver gemt, men det lyder da som om din mor har gemt en masse gode ting. Eller i hvert fald en del ting som betød og betyder noget for dig og din familie 🙂

Der er lukket for kommentarer.