Tomatpie med basilikum

Om ca. tre kvarter kommer min far og så skal jeg ud og handle det sidste til føs’da! Fars til deller og chokolade og æg en masse til Chocolate Cloud Cake og ingredienser til Tomatpie med Basilikum, som altid er populær – den kan I få her:

Tomatpie med basilikum
(lav dobbelt portion)

Pien servers lun el. kold

Dej:

150 g mel
100 g smør
100 g mager kvark
1 knsp salt

Fyld:

2-3 mellemstore løg
1 spsk Olivenolie
2 ds hele flåede tomater
½ dl tomatpure
2 dl reven ost
2-3 spsk tørret basilikum eller lidt friskhakkede basilikumblade.

Pynt: 10-12 sorte oliven (milde u/sten), friske basillikumblade el. brøndkarse.

Hak smørret ud i melet, tilsæt kvark og salt, ælt dejen sammen og lad den hvile køligt ca. ½ time, inden den rulles ud.
Rul det meste af dejen ud, resten gemmes til gitterværk. Beklæd en lav pie- eller tærteform, ca. 22 cm (gange 2 el. en stor) med dejen, prik bunden med en gaffel og stil den 10-15 min i køleskabet.

Imens laves fyldet. Pil og hak løgene, svists dem i olie uden at de tager farve tilsæt de velafdryppede, let knuste tomater, samt tomatpuré og lad det hele snurre uden låg ca. 15 minutter, til den har en ret fast konsistens. Rør halvdelen af osten i, krydr med basillikum og flyt gryden fra varmen, lad fyldet afkøle noget og fordel saucen på piebunden, drys den resterende ost over.

Rul resten af dejen tyndt ud, skær den i lange strimler, der flettes i gitterværk over pien. Bag den i ovenen ved 225 Cï‚° i 30-35 minutter. Lad den afkøle. Pynt.

I forvejen: Pien kan bages færdig flere uger før og fryses. Skal den være lun, sættes den optødede pie i ovnen ved 200 Cï‚° og varmes 10-15 min. Pynt den.

Når jeg så kommer hjem, skal jeg lave frikadeller, og hvis jeg orker begynde på tærten også. Måske jeg laver fyldet. Så det bliver en lidt travl dag, men jeg håber, vi får en god dag på søndag. Jeg har besluttet at lave deller af oksekød, for vi skal have bacon og pølser også, så det bliver så meget svinekød ellers. Håber I kan lide pien/tærten. Den er genial med salat en sommeraften eller som her en del af en buffet.

Jeg vil suse ind og slappe indtil det går løs….

Opdateret 27. januar 2016 med layout og foto

2 thoughts on “Tomatpie med basilikum

  1. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Dagens resultater

Der er lukket for kommentarer.