Luksus og slidt charme

På vejen ned til min veninde, møder man dette hus. “Søholt” har altid tiltrukket sig min opmærksomhed og er lige den stil hus, jeg elsker. Før jeg blev voksen og bevidst om, hvad ting koster, har jeg sikkert forestillet mig, jeg skulle bo i sådan et. Ikke nødvendigvis lige ud til vandet, men et hus i stil med. Jeg kan godt lide vandet intet om det, men det har aldrig været “et must” for mig at bo ud til vand. Men jeg indrømmer gerne, at det har fået mere tiltrækning med årene – det med vand altså. Så nu kan jeg være glad, på 5 min. er jeg ved vandet.

Længere henne ad Taarbæk Strandvej ligger “Villa Maud” – bare det, at den hedder det, synes jeg jo er sjovt. Og så er det også en stil hus, jeg godt kan lide. Det står tomt og har gjort længe. Det er solgt for 17 mill. kr. og så ligger det bare tom. Men som vi talte om, så venter de nok på byggetilladelse og tilladelse til at rive den ned. Dortes kæreste er arkitekt, og synes sikkert jeg er skør, fordi jeg synes det er så charmerende. Men nyt er ikke altid bedre. Jeg synes jo det er synd og skam og elsker den “slidte” charme, men er også godt klar over, hvad det ofte dækker under 😉

På siden af selve “Villa Maud” ligger denne bygning, som så vidt min venindes kæreste fortalte, skulle være vundet i et væddemål, skilt ad, og fragtet til Taarbæk fra (tror jeg nok) Stevns, og samlet igen. Med nedrivningen forsvinder den slags facinerende historier. Den er ikke mindre charmerende end “hovedbyningen” og har også lige “det” der tiltrækker mig som en magnet. Grunden går helt oppe fra vejen helt ned til vandet, så der er en fantastisk udsigt fra baghaven. Hvor jeg ikke nåede om igår, men har været en anden dag. Skal prøve at luske derned en anden dag og tage lidt derfra også.

1 thought on “Luksus og slidt charme

  1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Villa Maud i billeder

Der er lukket for kommentarer.