Det nye hus

nyt-hus02.jpg

nyt-hus01.jpg

På min vej idag, opdagede jeg det her hus, der er skudt op, ud af det blå, sådan helt umotiveret. Jeg må indrømme, det er mere nyt, end det er kønt. Jeg vil faktisk gå så langt, at jeg synes, det er en rædsel uden lige. Det må man nok ikke sige, for det er formentlig en el. anden fancy arkitekt der har tegnet, og så er det pr. definition pænt. Men det synes jeg altså ikke. Til gengæld ligger der mange andre smukke huse på den her vej og et af dem møder man længere nede af vejen.

aeldre-hus.jpg

Iøvrigt er det med beplantning også umoderne. Når folk flytter ind i en villa, hvor der er beplantning fra da huset blev bygget, har de ingen kvaler om at fælde det hele. Og hvad der så er tilbage er en gabende tom grund, med en græsplæne i bedste fald, og 2 opstammede pil, der står og glor på hinanden. Det er der mange skræmmende eksempler på desværre. Beplantningen er da en stor del, af det der hygger, men jeg er bange for, hygge er umoderne!!

6 thoughts on “Det nye hus

 1. Jeg er sikker på sådan en rundgang med Peter Olesen har været interessant. Det har jeg faktisk ofte tænkt på, kunne være morsomt at prøve. Jeg synes, vi bygger meget ens og ofte ikke særlig kønt i DK, men det er bare min helt personlige mening. F.eks. har man lige bygget nogen lejligheder her i Gentofte ud til motorvejen. Sjældent har jeg set noget grimmere! Hvorfor skal det være grimt? 😕

 2. Har været på skumringstur med Peter Olesen fra Fr.Holms Kanal, en aften i maj for et par år siden, og det var ikke kedeligt.

  Han snakkede ustandseligt i al den tid turen varede, og hans meninger om København, og om de mer’ eller mindre skønne bygninger, og alt det nye byggeri på havnefronten, der skyder op, og særligt belysningen om aftenen af disse bygninger eller den manglende ditto, får en til at revurdere meget af arkitekturen, som man måske ikke ha skænket så mange tanker førhen.

  Men de glaserede tegl pynter nu på mange huse, nye som gamle, men enig…ikke på ALLE. 🙂

 3. Hej Dorte, ja Gudskelov har jeg også udsigt til nogen fine gamle rækkehuse, men sidder højt hævet og kan kigge ud over byen. Det er dejligt nok. De artikler med Peter Olesen, hvor ser du dem – avisen? Jeg kan godt lide glaserede tegl, men som du siger ikke til hver en knaldhytte :-“

 4. Jeg er så heldig at bo i et kvartér, hvor jeg fra mine vinduer har udsigt til et par håndfulde rødstenshuse i gammel stil … og mit eget rødstenshus bliver med garanti ikke pudset op så længe jeg er ejer !

  Jeg læser med stor fornøjelse artikler af Peter Olesen, der med skarp pen kritiserer moderniseringer af huse og byer. Senest har han langet ud efter den overdrevne brug af sorte glaserede teglsten på hver en knaldhytte.

  Kh Dorte

 5. Ja det er forfærdeligt. Du skulle se, hvordan de molestrerede mit barndomshjem. Jeg kører slet ikke forbi mere, det er for hårdt at kigge på! Det var så også selve huset, de molestrerede. Flotte glasmosaikvinduer blev kastet i kontaineren. Hvorfor købe et hus med sjæl, når man river den ud – ja jeg forstår det ikke! Men smag kan man jo ikke købe sig til, det er helt tydeligt mange steder her. Det samme gælder rødstenshuse, der er snart ingen tilbage, fordi de skal pudses el. vandskures. Hul i hovedet, meget mere besværligt at holde oveni at rødsten er så kønt. 🙁

 6. Ã…h, hvor jeg deler dit hjertesuk over fældning af gammel beplantning !
  Jeg bor selv i et ældre kvarter, hvor tilflyttere rask væk fælder store flotte gamle træer – det gør ondt i mig hver gang !
  Det er netop de store træer, der giver boligområderne karakter – ja, de skygger og taber blade, men de er også bare så flotte og beroligende at kigge på.

  Kh Dorte

Der er lukket for kommentarer.