Gode råd modtages

Jeg er nu ved at have fået taget så mange fotos med det nye kamera, at resultaterne er ved at vokse mig over hovedet. Og jeg mangler overskuelighed i min “arkivering”, som vist lader meget tilbage at ønske. Originalerne fylder jo ad hulen til. Så jeg spørger hermed, hvordan arkiverer du dine fotos, og i hvad størrelse og hvorhenne? Dagens opgave er hermed stillet 😉 Forslag modtages med kyshånd, for jeg SKAL have gjort noget nu, inden jeg helt mister overblikket.

P.S.: Jeg har også et andet problem, jeg gerne vil have hjælp til. Nu er jeg sluppet af med al mit kodebøvl her på sitet. Så langt så godt, og har ingen problemer i den retning længere. Dog har jeg et “problem”, for jeg kan ikke få teksten op på siden af fotos (forudsat de selvfølgelig er lavet små nok til det) – hvad gør jeg? Løsninger modtages gerne 😉

13 thoughts on “Gode råd modtages

 1. Jeg bruger ogsaa Adobe (gratis versionen) sammen med Picasa og sidst, men ikke mindst Flickr. Alle mine billeder er tagged og gemt pr dato – og jeg har mange, rigtig mange!
  God fornoejelse (“,)

 2. Forøvrigt – du skulle måske prøve at købe magasinet Digital Foto – det er et fint magasin for alle os der tager foto med digital camera og man kan lære mange gode tricks og få gode ideer. De har sikkert magasinet hos din lokale bladforhandler – jeg ser altid frem til at modtage mit eksemplar fra DK

 3. Det er ellers sådan (næsten) jeg gør selv…

  Jeg har blot lagt det i mit stylesheet, og bruger en class til at højre- (eller venstrestille) mine billeder.

  I mit stylesheet har jeg f.eks. følgende:

  img.alignright { padding: 4px; margin: 0.5em 0 0.5em 15px; border: 1px solid #bbb; float: right; clear: right; }

  Som jeg så kalder med class=”alignright” i mit img-tag.

 4. Jeg er kommet frem til at det ikke betyder så meget hvordan jeg lagre mine fot, men jeg giver dem et navn (hvad der er på), et kamera (har tre) og så år-måned-dag og til sidst billede nr. Jeg downloader med Zommbrowser fra canon – er kun til canoin kameraer.

  Men det er ikke det det kommer an på. Jeg har et organiserings/arkiverings program – der findes mange gode der ude. Adobe Photoshop Album (kommer med som en del af Adobe Photoshop Elements som også kan redigere) det kan fåes i en neddroslet udgave gratis hos Adobe og kan købes billigt som fuldt program. Så er der ADSEE – rigtig godt arkivering program og ikke alt for dyrt – mange mener det er det bedste arkiverings program på markedet (kan også lave nogen redigering). Til slut er der PICASA 2 fra Google og det har den fordel at det er helt gratis og forholdsvis let at bruge – og det kan lave lette redigerings opgaver og gør det let og godt.
  Som nybegynder vil jeg anbefale PICASA 2 – bare hent det hos Google.

  Selv bruger jeg Adobe photoshop elements (hvor album er en del af programmet). Jeg redigerer og optimerer mine foto meget – og jeg synes Album delen er genial og gør det utroligt let at finde fotos – men det kræver disiplin og arbejde at kategorisere og tagge alle sine foto. Jeg har langt over 10.000 foto og kan med lethed inden for 20 sekunder finde næsten hvilket som helst foto jeg leder efter.

  Og til sidst – kik dine foto kritisk igennem når du downloader dem til computeren og slet dem der ikke var gode eller som du fik næsten identiske foto af – de fylder bare og irriterer dig bagefter – vær hård – men ikke for hård!

 5. Jeg forsøgte at skrive et svar til din tilføjelse, men den ville ikke godtage min kode… så jeg prøver lge igen lidt mere forenklet…
  Prøv at tilføje style=”float:right;” til dit billede og se om ikke det virker…

 6. Og endnu en forglemmelse… Fordi jeg har flere kameraer bliver billederne gemt således hos mig:

  billeder/canon/2007/04/23/ og billeder/sony-ericsson/2007/04/23/ og så videre…

 7. Jeg glemte at sige at på computeren bliver billederne lagret i en mappe med den dato billederne er taget. (f.eks. billeder/2007/04/23/ eller bare billeder/2007-04-23/).

 8. Mine fotos (som altid tages i den bedste kvalitet som kameraet kan præstere) bliver lagret på min computer i første omgang (stadig i højeste opløsning!). Dernæst bliver de ydermere lagt på en ekstern harddisk… Hvis nu computeren skulle gå i udu. Og senest er jeg begyndt at uploade de bedste til min flickr-konto (også her i den højest mulige opløsning!) Jeg har købt mig en pro-account (som koster ca. 150,- kr. om året), og det giver mig ubegrænset plads og upload uden hastighedsbegrænsning, og samtidig har jeg både en backup af mine bedste billeder, og et fotogalleri så de bedste billeder kan vises frem. Jeg vil klart anbefale en flickr-konto. I første omgang kan du jo nøjes med den gratis udgave og siden (når behovet opstår – for det gør det!) kan du opgradere til en pro-account.

Der er lukket for kommentarer.