Fredeligt visit i en smuk have


kapellet02-270407.jpg

udsigt-udover-grave-270407.jpg

engel-close-270407.jpg

gravsted-efeu-270407.jpg

smuk-beplantning-270407.jpg

gravsted-obelisk-close-270.jpg

kapellet01-270407.jpg

stynede-traer01-270407.jpg

baenk-og-sten-270407.jpg

gravsted01-270407.jpg

bregne-pa-vej-op-270407.jpg

gravsted-stor-270407.jpg

gravsted-speciel01-270407.jpg

stynede-traer02-270407.jpg

lige-hvor-mor-ligger-270407.jpg

Fotoet lige herover er fra området lige hvor min mor ligger. En meget smuk del af kirkegården, hvor et stort stykke er blevet til en plæne indimellem de store træer, hvor urnegravene holder til. Set i bakspejlet ville jeg gerne have haft et rigtig gravsted, men i forvejen gik vi sådan set lidt imod, hvad mor ønskede, og det er en fin løsning. Hellere have et sted, end intet. Er sikker på mors begrundelse også har været, at hun ikke ville være til besvær, det kunne nemt ligne hende, men det ville hun nu aldrig være. Nu jeg var der benyttede jeg lejligheden til at tage nogen indtryk fra en stor og meget gammel kirkegård. Som det ses er der nogen fantastiske gravsteder, og nogen er bare store uden at være flotte. Men jeg synes, der skulle være lidt af hvert. Jeg kom sådan til at tænke på Liselotte og hendes indlæg fra forleden, da jeg så bænken, – der er en 2 i en løsning!! Der kan der ikke klages over, at nogen sidder på noget, for den er lavet til det. En anderledes og sjov løsning synes jeg, og tilmed praktisk. Uanset, er er mange forskellige gravsteder, men det er nu som oftest de gamle, jeg hæfter mig ved, også p.g.a. beplantningen som er så tæt og velvoksen. Nu er de til gengæld begyndt på en kedelig tendens og det er, når de sløjfer nogen af de her gravsteder som let kan være 100 år, så rydder de alt beplantning også. Fortsætter de sådan, kommer det jo til at ligne et månelandskab. Må skrive og fortælle dem det. Ikke at jeg forventer, det hjælper det mindste, men så har jeg da gjort mit. Det er jo netop den gamle beplantning der gør det så hyggeligt. Det skulle også gerne fremgå af min lille “reportage”. Mor fik roser idag, lysegule, med en orange kant – meget fine. Nogen synes det er så trist at komme på kirkegårde, men jeg har altid godt kunne lide freden der, og tanken om dem som forhåbentlig har fået fred nu. Ikke at jeg ikke langt hellere ville have mor her, det ville jeg, men som det er, så er det et meget smukt sted hun ligger, som jeg holder af at besøge.

blomsterkors-270407.jpg

smuk-beplantning02-270407.jpg

som-samtalested-270407.jpg

gravsted04-lille-engel02-fu.jpg

engel01-270407.jpg

laagen-270407.jpg

gravsted02-270407.jpg

gravsted01-lille-engel-270.jpg
Inskriptionen på denne sten ses på det lille foto ovenover

4 thoughts on “Fredeligt visit i en smuk have

 1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Jul hos mor….

 2. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » At være sød ved mig

 3. Kære Marianne

  Det glæder mig meget, at mit indlæg og fotos kunne bruges på den måde, og satte nogen tanker igang hos dig. Det er jo det man gerne vil, gøre en forskel ihvertfald når det er noget SÃ… væsentligt som det. Tak fordi du skrev, og undskyld at jeg først svarer nu, men dit indlæg var røget i filteret :-\

 4. Jeg syntes det er nogle meget flotte gravsteen, bænke, figurer mv du har fundet………. det har sat mine tanker igang. Desværre (eller måske heldig?) kommer jeg aldrig på kirkegårde, men burde måske nok gør det.
  Jeg har selv en uheldbredelig syg søn på 15 år. Hvornår det bliver hans tid, ved vi ikke præcist, men vi ved at det kun går en vej……. Det lever vi med i hverdagen – det betyder ofte, at vi gør hver dag til en fest. Vi har ikke tid til at tænke……… måske vi skulle vente med den Tivolitur. Kan han klare det så tager vi i Tivoli. Jeg har ofte tænkt på hvordan (tomt) her bliver når han ikke er her mere. Jeg tror ikke det bliver nemt, men jeg har tænkt mig, at forsætte med at elske livet, hverdagen. Men jeg tror også det er vigtigt, at jeg finder et “sted” hvor jeg kan mødes med ham – og vil jeg da klart benytte mig af nogle af ideerne fra din side. Tak for det.
  Capre diem
  Marianne/Amager

Der er lukket for kommentarer.