Kaktus og sukkulenter

sukkulent02.jpg

kaktus01.jpg

sukkulent01.jpg

kaktus02.jpg

Er noget, jeg har været facineret af i mange år. Alle kaktus er sukkulenter, men ikke omvendt. At være sukkulent, betyder, at de har en ekstraordinær evne til at holde på vand, hvilket de er nødt til, da de vokser i vandfattige egne som regel. De er derfor ideelle planter, for folk som egentlig ikke duer til planter medmindre de overvander dem, for så er vi lige vidt, som hvis man udtørre almindelige planter.

Det var nu ikke derfor, jeg faldt for dem, det var p.g.a. deres mange sjove former, torne og alt muligt andet. De er ikke kun dekorative, sådan på almindelig afstand. Jeg udsatte dem for et par dage siden for mine makroforsøg, og se engang 😉 Hvis du har lyst til aflæggere af sukkulenter, kan du prøve at spørge mig, om jeg har nogen på lager. Det går nemlig fint at sende med “Postmand Per”. Vil man læse mere om Kaktus og sukkulenter, kan man engang i juni gøre det hos Nordisk Kaktusselskab, som der gerne skulle barsle med en ny hjemmeside.

Hvis du vil læse om dagen, så klik nedenfor.

Derudover har dagen intet ophidsende bragt med sig. Jeg har mailet lidt med en hesteveninde, hun sad mutters alene på job, og så er det rart med lidt “snak”. Og jeg sad jo her og kukkelurede. Har været ked af min drøm det meste af dagen, og de følelser, det bragte men jeg overlever det da, selvom jeg savner ham, og det sikkert kun bliver værre. Men sådan er livet jo. Må da indrømme, jeg bliver jaloux, når jeg læser Lillen’s blog – for sådan vil jeg da rigtig gerne have det og have en kæreste, der har det med mig. Det er ved at være på høje tid, jeg får sådan en!! Men det er ikke for enhver pris, så tålmodighed…. den er sgu noget slidt må jeg sige. Helbredet – skal vi ikke tale om noget andet? 🙁

4 thoughts on “Kaktus og sukkulenter

  1. Christina – Velkommen her! Ja planeter en en skøn hobby. Synes det er meget livsbekræftende at se tingene gro. Jeg havde også det der puslegeen engang, men ikke så meget mere…. 😉

  2. Ja jeg har over 111 kaktusser & elsker hver og en. Jeg passer og plejer dem som min små kæreste eje. De bliver bare størrer & størrer. Så for den gode plejning jeg giver dem giver de mig flotte blomster at kigge på & så¨selvom jeg synes planten i sig selv er rigtig flot er det virkelig nogle flotte blomster de giver. Jeg har også 5 kødædende planter som også bare bliver størrer. jeg har også orkide’er som bare kommer med den ene stilk blomster efter den anden. Jeg elsker virkelig mine planter & kan virkelig ikke klare når jeg ser blomster eller katusser har det skidt. Så går der nærmest en redningsaktion inde i mig igang. hahaha. Sukkulenter har jeg også et par af.

  3. Selvom jeg er meget dårlig til det med at få vandet blomster, tja så kan jeg ikke have hverken kaktusser eller sukkulenter. De dør utroligt nok for mig.
    Men blomster som man bør vande regelmæssigt, og som jeg jo så glemmer, ja de vokser godt nok store.
    Havde på et tidspunkt en hibiscus som jeg ikke kunne slå ihjel, selvom jeg endda til sidst gjorde et seriøst forsøg.

Der er lukket for kommentarer.