Maddy og andre forsvundne børn

madeleine_close.jpg

Den første nyhed, der lige falder for her til morgen, er at flere TV-serier, ændre manuskript, p.g.a. Madeleines forsvinden. Jeg ved ikke lige, om jeg synes, det måske er misforstået hensyn. Alt fokus på kidnapning af børn, må da være en god ting, også selvom situationen ligner. For den kan jo dårligt andet. En kidnapning, er en kidnapning. Anyway, det gør de så, og sådan er det. Men jeg kan have min tvivl om, at det er noget hendes forældre ønsker, uden selvfølgelig at vide noget om det.

Der har været, og er meget snak om, hvorvidt det skulle have ladet ungerne ligge tilbage, mens de var henne og spise. 50 meter er ikke ret langt, og jeg vil ikke dømme om det, men hvad jeg IKKE forstår er, at man ikke låste døren. Jeg ville da aldrig lade mine børn ligge for ulåst dør! Men sket er sket. Desværre, er der jo nok ikke meget håb om at få Madelaine hjem i live længere.

Iøvrigt har jeg tænkt på, at hendes forældre er heldige og kan åbenbart bekoste at holde medierne til ilden og opmærksomhed om sagen fanget. Men der er mange, mange andre tusind børn, der forsvinder hvert år, og de får ikke en brøkdel af den her dækning, hvis nogen overhovedet. Iøvrigt er det (i USA) meget diskuteret, at , at er det et mørkt barn (afroamerikansk/latino etc.), der forsvinder, bliver det nedprioriteret i forhold til, når et hvidt barn forsvinder i medierne. Prøv bare at google “missing children” og se her, hvad der kommer af sider – helt nøjagtigt 42.500.000. Her er en side om nogen forsvundne børn, hvor mediernes manglende interresse også nævnes. Her er nogen af de forsvundne børn på National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC)’s hjemmeside. Den tilsvarende engelske er her, og der er Madeleine selvfølgelig også.

Når vi taler kidnapning i DK, er det mest forældrekidnapninger til udlandet, men det kan sandelig også være slemt nok. Her er en sag, meget flot beskrevet af et semesterprojekt. Og her er familiestyrelsens site om emnet.
Der skulle være en forening kaldet “Daphne”, som skulle støtte forældre med børn kidnappet til udlandet, og som kræver flere regler og bedre lovgning på området, men jeg har intet kunne finde om foreningen nogen steder, andet end skrevet af andre?? Det virker ikke særlig seriøst. Jeg gad vide, om foreningen i mellemtiden er ophørt. Noget kunne tyde på det.

3 thoughts on “Maddy og andre forsvundne børn

  1. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Børn og sikkerhed

  2. 🙁 Hej Amalie, ja det er trist, jeg ville heller ikke gå fra mine unger i den alder, og da slet ikke, med ulåst dør. Men sket er jo altså desværre sket….

  3. Jeg synes, det er synd for Madeleine! Man går da heller ikke på restaurant om aftenen, kunne de ikke bare have bestilt roomservice?

Der er lukket for kommentarer.