Jeg vil ikke, vil du?

donorkort-forside.jpg

donorkort-bagside.jpg

Jeg har før uudtalt, hvad jeg synes om organtransplantation/donation, og som alle ved, og kan se, er jeg IMOD. Jeg er i høj grad også imod at staten skal tage ejendomsret på vores organer fra fødsel til død, bare fordi det ikke lige, går som de ønsker. Det er helt forkert. Det er ikke vedtaget endnu, men det lyder som om, det bliver det, og som om den danske befolkning er så dovne, at de hellere vil under fomynderi end at tænke lidt selv. Det synes jeg er uhyggeligt. Jeg har respekt for dem, som ikke ved det, og ikke har taget stilling. Men der er rigtig mange, der bare lader stå til og så er det jo lettere at staten tager over. Hvor svært kan det lige være…. meget åbenbart.

Det er jo et meget personligt (bemærk personligt – ikke statsligt) spørgsmål, så jeg skal ikke pådutte nogen, hvad de skal FØLE omkring det, men uanset, hvad du føler, og især hvis du er i tvivl, så find ud af, om du synes det er iorden, at du helt automatisk risikerer at være for? Jeg har meldt fra som det ses, så no problem, men det er princippet , jeg synes, er hamrende forkert.

Du kan endda gøre det online også.

6 thoughts on “Jeg vil ikke, vil du?

 1. De må gerne bruge alt havd de kan hos mig. Jeg har set mange gode og vellykket organdonationer. Børn der ikke ville være vokset op med et kednskab til deres forældre og omvendt. Børn der pludseligt fik et nyt liv, hvad enten det har drejet sig om et nyt hjerte eller “ny” hud efter en alvorlig brandsårsskade.
  men jeg syntes også at det skal være noget personen selv bestemmer og ikke staten. Og gid det var det samme hvad angår medlemskab af kirken og andre institutioner.

 2. De må gerne bruge mit “hylster” og hvad de ellers kan rippe.. Men, ja.. Det skal være noget jeg selv vælger til aktivt og ikke vælger fra aktivt. Jeg er tilbøjeligt til at vælge fra hvis det nye forslag kommer igennem, jeg mener det er etisk og moralsk forkert at beslutte for pårørende og personen selv..

  Ja, man kan vælge fra… Men alle ved jo at man ikke får det gjort alligevel.. Jeg har selv stået i situationen hvor jeg skulle være med til at beslutte om de måtte bruge min fars organer, jeg svarede nej. Og det er fordi at situationen og valget bliver markant vanskeligere at træffe i situationen eller når man er udsat for det.. Det er er ingen let beslutning af træffe og det er ikke uden grund, for når du ser en du elsker ligge livsløs er kroppen det eneste man har at forholde sig til.. Og det sidste jeg ønsker er at se resten forsvinde.. Hvis situationen havde været den at samfundet krævede at få organerne havde det for mit vedkommende været mere ubærligt end hele situationen var i forvejen. Og jeg var formentligt blevet ualmindeligt vred på dem som forlangte at få organerne.. I forvejen var de læger dengang upassende i situationen og pressede umådeligt meget på.. Det er ikke rart når man står med en død far og det gør en pissed… meget..

  Når jeg selv er positivt over for at de må bruge mine ting, så er det fordi at jeg allerede nu har lejlighed til at forklare alle mine pårørende om min holdning.. Den mulighed har jeg ikke hvis jeg har “glemt” at framelde mig..

 3. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Blandet landhandel

 4. Jeg har også valgt ikke at donere organer. Jeg har heller ikke lyst til at modtage organer. Min erfaring med den slags er ikke god. Faktisk har jeg aldrig hørt en succeshistorie mht. organdonation (selvom de jo findes, det er jeg sikker på). En bekendts far endte endda med at blive sindssyg af den medicin han skulle tage for, at kroppen skulle kunne fungere ordentligt med den nye nyre. Tænk sig, at være sindssyg resten af sit liv pga noget som skulle være så godt!

  Jeg har altid haft respekt for folk, der vidste hvornår det var nok. Sådan har jeg det lidt med organdonation. Når den er så langt ude, så vil jeg hellere tage til takke med det har jeg fået. Jeg synes ikke personligt at det er risikoen værd at modtage et nyt organ. For mig handler det om livskvalitet.

 5. Jeg har ikke noget imod at donere organer, men jeg vil gerne træffe den beslutning selv. Jeg mener ikke, at det er et statsanliggende. 😮

Der er lukket for kommentarer.