Garderhusarerne

Faktisk havde jeg glemt alt om, at de overhovedet skulle komme. Garderhusarerne har i flere år redet før Derbyfeltet, en festlig tradition, der lever godt. Jeg gik op mod staldende i et helt andet ærinde, og der stod de så.

Smukke skimler og deres travle, og meget varme ryttere, der piskede rundt for at blive færdige. De havde langt fra hænder nok, det blev meget hurtigt tydeligt, så jeg gav mine til det gode formål, og var så medvirkende til at få puslespillet til at gå op. Midt i, at de havde for lidt hænder i forvejen, skulle klappen på transporten også løftes op. Den stod lige i indgangen, og vanskeliggjorde at andre kunne køre ind. Dette ses tydeligt på det nederste foto.

Der blev virkelig multitasket. Ligemeget hvor gode de er, de kære husarer, så har de trods alt også kun 2 hænder. Og dvs., at de højst kunne holde 2 heste hver, hvilket i sig selv er rigeligt, selvom de nu for størstedelens vedkommende var meget velopdragne. Men afsted kom de og senere lidt fotos af dem “in action”.

garderhusarerne01.jpg

garderhusarerne02.jpg

ghtransport.jpg

ghunaestenklar.jpg

vaabenskjold1.jpg

garderhusarerne-klartilafga.jpg

4 thoughts on “Garderhusarerne

  1. Therese – Ja det er en skam. De holder til i Ringsted nu, fortalte de mig. Synes også det er synd og skam og flytte på noget, der er et varemærke for en by, og det var de jo netop for Næstved 🙁

  2. De er meget meget fine. Da jeg var lille, holdt de til i den by jeg boede i, Næstved. Senere blev de flyttet. En skam for de var sådan ca. det eneste særlige Næstved havde… Men jeg var altid meget imponeret, når jeg så dem. Så flotte og majestætiske.

Der er lukket for kommentarer.