Becoming Jane (2007)

becoming-jane.jpg

Jeg var i biffen igår, og se “Becoming Jane“. Filmen om forfatteren Jane Austens kærlighedsaffære med Tom Leffroy, som inspirerede hendes forfatterskab.

Dorte er medlem af Biografklub Danmark, og således fik hun jo billetterne til halv pris. Genialt. Ikke at vi ikke kunne have fundet på at se den alligevel, for det kunne vi sagtens. Men til sagens kerne…

Det var en vidunderlig film, som var fyldt med de mest vidunderlige billeder, og stemninger. Det er en “stille” film, derhen at den kører netop på det følelsesmæssige og betænksomheden! Men en dejlig, dejlig film.

Den omhandler Jane Austens liv, hvor hun er 20 år gammel og fortæller om den kærlighedsaffære, der blev en inspiration, i hendes forfatterskab. Dengang giftede man sig til penge, og blev man ikke gift så var man populært sagt “screwed” – for det var simpelthen ikke accepteret, og kvinder tænkte ikke selv, og sørgede ikke for sig selv, medmindre de var skøger el. tjenestefolk! Så let var det! Man var i stor stil afhængig af velhavende forældre, onkler el. hvad der nu måske var for hånden. Dette faktum styrer skæbnerne i filmen, som selvfølgelig har taget sig visse friheder på faktasiden. Men det gør ingenting, for det er så smukt og dejligt udført. Alle spiller fabelagtigt, og Maggie Smith som en intregant Lady Gresham er helt fabelagtig, men alle gør det helt vidunderligt.

Er du til tidligere filmatiseringer af Jane Austens Romaner, og stilen i dem, vil du ihvertfald elske denne film, derom ingen tvivl. Ihvertfald var Dorte og jeg enige om, at det var en ganske vidunderlig film, og en vi gerne så igen…