Vet. in spe

img_2437opt.jpg

img_2435opt.jpg

Desperat for at komme lidt ud og få taget nogen fotos, drog jeg afsted lidt før, jeg skulle hente far. Ville bare lige køre en omvej, og så se, om jeg blev inspireret til noget. Og så var det, jeg vár drejet ned af en vej, hvor disse stokroser, står på en sidevej. Sidst jeg var der, fik jeg jo kun taget 2 fotos, fordi mit kamera løb tør for strøm. Så idag kunne jeg gå amok, og de ér altså vildt fine synes jeg. Men døm selv.

img_2430opt.jpg

img_2426opt.jpg

img_2417opt.jpg

Jeg har opdaget en ny blog her til morgen, og det minder mig om dengang, jeg også troede, jeg skulle være dyrlæge. Jeg var i erhvervspraktik på Den Kgl. Veterinære Landbohøjskole, det var fantastisk spændende. En 3:-o med maven sprættet op. Den ene mave var “gået forkert” og skulle om på den rigtige side. Koen stod op (hængte i et stativ), og fik skåret en firkant ud og så gik de igang. En kæmpe hingst skulle kastreres. Han vejede rundt regnet 800 kg – det er stort skal jeg hilse og sige, og bedøves skulle han dengang (sådan gør man ikke mere, skal jeg lige sige). Faren ved bedøvelsen dengang (og formentlig stadig, når man bruger det) kunne være, at han enten fik for meget, hvilket ikke er godt, men for lidt heller ikke, for så kan de gå amok >-). Der skete ingen af delene – han reagerede dårligt. 2 gange måtte han have ekstra bedøvelse, før han faldt om |-), og de kunne “nappe kuglerne”! Det gør altid ondt på mig 😉 ½ time efter indgrebet stod han op og omend noget vaklende spiste sit hø. En tyr skulle have amputeret noget af kloven fordi ejeren havde sløset med plejen, så der var gået betændelse i fussen. Av for pokker og så fik han iøvrigt også ring i næsen. En anden oplevelse gjorde selvfølgelig dybt indtryk, og det var den smukke hvide pony, der blev aflivet.

Den lå på midtergangen med blodet sivende ud fra hullet i panden. Jeg skyndte mig ind i stalden igen, og blev der, til de havde fjernet den. Det var alligevel “lidt” for meget :(.

Men den ting, der virkelig selv så mange år efter, står printet i min hukommelse var stuegangen. Ikke så meget p.g.a. det var noget særligt, for det er jo som på et normalt hospital helt almindeligt. Nej det der gjorde indtryk var, at de studerende blev ved hvert dyr spurgt om forskellige ting, for at teste deres viden :-\. Vi nåede til en ko, der var halt, og der blev spurgt, hvad dette kunne skyldes, når der ikke var sår, forstuvninger, og brud. Ingen vidste det. Jo jeg gjorde, men jeg lille klovn sagde det ikke 😮 – svaret var, som det ganske rigtigt viste sig *-:) – Betændelse! Nej hvor har jeg ærget mig lige siden over, at jeg ikke sagde noget!!! :(( Tænk som stor skolepige, at kunne have verfet veterinærstuderende af banen l-)

Jeg nåede lige akkurat at få taget billeder mens det var godt vejr, nu hænger skyerne over hovedet på os og truer med mere regn %-( Men nu har jeg da bevist, at solen lige var på et kort visit!!!