En anden lidenskab

aastrup-kirkeopt.jpg

Er en, jeg deler med Jakob, og som han nok er skyld i til en start. Han ved utroligt meget om Kirker. Så førhen for mange, mange år siden snart, kunne en søndagskøretur sagtens indbefatte kirker og alverdens fortællinger om dem og ikke mindst fotografering af dem.

Da jeg boede på Lolland-Falster, var emnet oplagt må man sige. Dels løber man ikke tør for kirker sådan lige, og så er landskabet helt ufatteligt smukt og mange af kirkerne – langt de fleste er også, og ligger ligeledes smukt. Altså er de fleste af mine kirker dernede fra.
Jeg havde helt glemt det, men jeg havde rent faktisk et andet digitalt kamera, som jeg fik i fødselsdagsgave lige da de begyndte at være til at komme i nærheden af prismæssigt, og kirkefotos er taget med det. Slet ikke så dårligt endda.

Hvis I nyder kirker, så smut også forbi Jakobs, han har rigtig mange, og selvfølgelig er mange de samme som mine, men langt fra alle. Kirken herover lå ikke langt fra, hvor jeg boede på Falster og hedder Aastrup kirke, og den har Jakobs far været med til at istandsætte i sin tid. Han er nemlig pensioneret arkitekt (hjemmesiden bliver p.t. opdateret). Nu vil jeg slutte for iaften og sige, at jeg smider kirkerne op på Flickr i et set, der hedder Kirker Lolland-Falster, og så kan I more jer der. Jeg er ikke færdig, så kom tilbage ved lejlighed, for der er mange fotos!

Kirkerne herinde skal jeg først til at kigge på ved lejlighed. Der er jo så meget spændende at fotografere… Sov godt!

3 thoughts on “En anden lidenskab

 1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Når nu vi var der…

 2. Hej Jakob

  Det var da så lidt! Fuldt fortjent. Der er rigtig mange smukke kirker, og især de små land-kirker som på Lolland-Falster. Ikke at de alle er små. Der er jo Maribo Domkirke, som jeg desværre ikke nåede at se andet end udefra, men den løber ingen vegne. Og f.eks. er hverken Systofte og Bandholm, små og tutte-nuttede… tværtimod, men stadig imponerende. Men helt sikkert, fotogene og smukke.

  Knus

  Deborah :*

 3. Hej Deborah,

  Tak for de søde ord! Ja, kirkerne har altid været en lidenskab for mig! Selvom jeg er total ikke-religiøs! Men jeg har et eller andet med den slags bedehuse, det være sig kirker, moskeer, thailandske buddha templer, indiske hindu templer, synagoger osv. De er alle megt smukke og ikke mindst fotogene! Uanset religion!

  Knus!
  Jakob

Der er lukket for kommentarer.