Mazarin med nektarin og creme fraiche

img_3244opt.jpg
Mandler og nødder hakkes fint

img_3245opt.jpg
Fyldet blandes undtagen de piskede æggehvider

img_3246opt.jpg
De piskede æggehvider

img_3247opt.jpg
Den færdige dej, klar til fyld

img_3248opt.jpg
Klar til ovnen

img_3250opt.jpg
Den færdige kage

img_3260opt.jpg
Tallerken med kage, netarin og cremefraiche


Man laver først en sød mørdej!

300 g mel – tilsæt lidt ad gangen
85 g sukker
200 g smør el. margarine
1 æg

Min dej blev en anelse for løs, men smagte fint. Derfor bemærkningen om at tilsætte melet lidt ad gangen, hvad jeg godt ved, men af uransagelige årsager gjorde jeg ikke. Men kagen smagte fint.

Fyldet:

2 æggehvider
2 æggeblommer
150 g mandler el. nødder med hinde – jeg brugte begge dele
100 g kvark
½ tsk. salt
½ stang vanillie
Kartoffelmos af 50 g kartoffel
1 spsk karfoffelmel
75 g smeltet smør

Æggehvider og blommer skilles ad. Æggehvider piskes for sig og resten blandes. Hviderne vendes i resten af fyldet og kagen bages i en 170 grader varm ovn i 3/4 time eller til fyldet er stifte og lidt lysebrunt.

Dette var desserten – selvfølgelig med en kop mokka til! Men det jeg lavede først. Nu skal jeg ud og gå min tur, og når jeg kommer tilbage får i resten, omend det var nærmest ingenting at skrive om 😉 De var første gang, jeg kastede mig ud i en mazarin, omend jeg elsker dem. Det bliver ikke sidste gang og søster var helt vild med den, og fik et stort stykke med hjem!

11 thoughts on “Mazarin med nektarin og creme fraiche

 1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Mandelrand

 2. Hej Birthe – Tak for hilsen! Den er god den kage, men hold fast en kaloriebombe!!! 😮

  Men nu vi er ved det, det er kartoffelsalaten også, men hold op, jeg elsker den! Guf! Dejligt du kan lide den og den kan være til gavn. Hvis du kigger på mine mest læste indlæg, er den også imellem – så det er jo super :d

 3. Nøjjj, den ser godt nok god ud!!! Tror “desværre” at jeg bliver nødt til at lave den 🙂

  Har fået din fabelagtige kartoffelsalat igen i aften, den slår ALT – nå, ja måske ikke alt, men ihver fald MEGET!! 🙂

  Mange hilsner
  Newyorkerbyheart

 4. :d Tusind tak både til Donald og Claus for mundvand 😉

  Det glæder mig, at I får lyst til at prøve kagen. Den er faktisk ikke svær. Det tricky består i lige at få mørdejen helt korrekt, men det går endda og smagen opvejer evt. småjusteringer i overmål – men en kaloriebombe uden lige 😮 – Lad vide, hvis I prøver! 🙂

 5. Det er næsten til at græde over når man ser noget så godt. Mit mundvand har i al fald givet sin klare mening til kende – tror det ender ender med jeg må ud og hente en gulvsvaber.
  Og opskriften printer jeg!

 6. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Gåture og solskin

 7. Det blev en meget lækker kage, og den smager himmelsk!! Jeg har lige spist et stykke nu her da jeg kom hjem fra min gåtur. Den kan varmt anbefales.

  Kaja – Mit kamera er et CANON IXUS 850 IS, og jeg er meget, meget glad for det \:d/ Jeg vil nu lægge et foto af det ovre i min sidebar med navn på og link til produktsiden, for jeg er blevet spurgt nogen gange nu 😉

 8. Hej Deborah.
  Uhm hvor ser kagen lækker ud, den opskrift gemmer jeg.
  Så til noget helt andet, alle dine billeder er fine, hvilket kamera har du?
  Jeg var uheldig på ferien og fjumse rundt med mit, så programvælgeren er blevet milliongearet, det kan bruges, men jeg vil have et nyt. Kan ikke have den slags 😀
  Nu er sommeren godt nok vendt tilbage, det er vel nok skønt. Manden min har ferie næste uge med, så der bliver måske tid til lidt udflugter. Der er altid mange opgaver at følge op på, når han kun har ferier og fridage til pligterne herhjemme.

Der er lukket for kommentarer.