Multicolor

img_3157opt.jpg

img_3159opt.jpg

Jeg mødte den igår, da jeg var ude og gå. Føst hæftede jeg mig kun ved, hvor smuk den var, og var travlt optaget af at fotograferer den rosa del, da jeg opdagede, at der længere henne var en tofarvet. Om busken også findes i hvid, ved jeg faktisk ikke, men så har jeg aldrig set det. Jeg havde den i den pink/rosa i mit ene hus, men hvad den hedder ved jeg faktisk ikke – gør nogen derude? Men smuk er den, synes jeg.

img_3163opt.jpg

img_3164opt.jpg

img_3167opt.jpg

6 thoughts on “Multicolor

 1. 🙂 Tak Ole for god information! Dvs. at det slet ikke er noget opsigtsvækkende fænomæn, jeg har fanget. 😮 Det er også okay, jeg synes bare den er vildt flot.

 2. Jeg tror (uden dog at være 100% sikker), at den du linker til Kaja, er en “sammenplantning” af to forskellige Spirea. Nemlig Spiraea x bumalda ‘Mini Sunglo’ og Spirea Tawula (kan ikke lige huske det botaniske navn), som henholdsvis er røde og pinke i blomsterne. Jeg tror nærmere det er en Spiraea japonica ‘Shirobana’ Deborah har fotograferet, en spirea som netop blomstrer i pinke, røde og hvide skærme – på samme plante forståes

  Link: http://www.northerngardencollection.com/spirea.jpg

 3. Jeg er lidt usikker, men synes busken ligner en spirea.
  Jeg kunne forresten godt tænke mig opskriften på limonade, vi er nemlig ikke specielt glade for nelliker.
  Hav en god dag, hilsen Kaja

 4. Donald – nej det er jeg klar over i ihvertfald tilfældet med hortensiaen. Den med Syrener har jeg så heller aldrig set, men jeg synes alligevel det var en værdig kandidat til kameraet, for kønt ser det jo ud… 🙂

 5. Vi har drøftet det med planter med blomster i flere farver lidt i blogosfæren (på “Huskebloggen”) men der var ikke nogen, som kunne komme med et bedre svar end at jorbunden har betydning for en del planters kronblade.
  Hvis den er sur, bliver de mere blå eller måske hvide.

  Måske er der også andre ting, der spiller ind, måske har man fundet nogle sorter med varians, og rendyrket dem så farveforskellene bliver større og større? Andre planter som kan sådan noget: Hortensia, “Studenternellike” eller “Havenellike”. Jeg har set syrener, som blomstrer med hvide på en gren og lilla på en anden gren, men det kan være podning.

Der er lukket for kommentarer.