Zwicky 2-års Maidenserien

img_3515opt.jpg
Cayenne med Luis Villaroel i sadlen var på forhånd udråbt som favorit, men noget gik grueligt galt i startboksen og det endte med, at Cayenne tog turen alene!!!! Øv! Det var en “ommer”!

img_3520opt.jpg
Royal Highness – en smuk, smuk hoppe her på vej ned på banen og med Jacob Johansen i sadlen, blev 3. til Cut the Wind med Frederik Johanson og Carpe Diem med Manuel Santos

4 thoughts on “Zwicky 2-års Maidenserien

 1. Donald – Det sker, at hestene får lov at starte, selvom de har taget turen inden løbet. Hvad der bestemmer det, er først og fremmest dyrlægen, men starteren kan også udelukke hesten, hvis den har lavet for meget ravage i det. I næste program vil der stå, om den blev udelukket el. de valgte at den ikke skulle starte. Jeg skal lade dig vide.

  Hestene er flokdyr – og jo, det er noget rigtig skidt når det sker, for det gør helt sikkert de andre meget urolige i startboksen. Og netop fordi han nåede at løbe så langt væk, ville det have taget alt for meget tid, først at få ham undersøgt at dyrlægen og så få ham tilbage til start. Det var alle 2-års heste, og det var for meget at forlange af dem, i på nær ens første start. Netop måske også derfor valgte man at lade ham helt udgå. Han så ikke ud til på nogen måde, at have taget skade, af sin rytterløse udflugt.

  Man kan helt sikkert, som rytter mærke på heste, når de kommer et nyt sted, og så ganske især på galopheste, som godt kan være lidt sensitive. Nogen værre end andre selvfølgelig.

 2. Tak for invitationen:
  Jeg husker noget med at en jockeyløs hest til Grand National Steeplechase tilsyneladende morede sig meget godt ved at tage det meste af turen uden vægt (i heste-terminologi må det hedde “handicap”:-) )
  Det må de selvfølgelig ikke. Men hvis de gør det, “trækker” de så ikke de nærmeste bagefter med? fordi de synes at det er sjovere at løbe efter hinanden og der er nu noget smukt ved en hest, som løber uden rytter?
  Jeg ved godt at man ikke kan spørge en hest “synes du ikke det så smukt ud”. Måske kan man mærke det, når hesten får en anden oplevelse på nye spændende steder?

 3. Donald – Det er dælme et godt spørgsmål 😮 – Nej, hesten kan enten bakke ud, og er den tilpas hidsig når den gør det, ja så kan den vippe jockey’en af. Kravler den ud under lågerne – det kan utroligt nok lade sig gøre 🙁 Så er jockey af naturlige årsager nødt til at sørge for, at hæve sig op, så han ikke bliver klemt/mast i processen, og så har vi balladen. Startpersonalet kan ikke gøre noget, for at komme i vejen for ca. +- 500 kilo, er en dårlig ide, så Cayenne løb sin vej – hele turen, han skulle have løbet i løbet og op bagom og blev heldigvis fanget hurtigt. Så ja Luis er blevet smidt af, eller har valgt at stå af, for ikke at komme til skade!

  Der er både blandede løb, og adskilte løb. Dvs. Klassiske løb – som f.eks. Derbyet som er blandet, og Oaks som er for hopper alene. Jo normalt siger man at hingstene, er lidt hurtigere. Håber det besvarede dine spørgsmål, ellers kommer du bare igen – og det er du selvfølgelig meget velkommen til at under alle omstændigheder 🙂

 4. Hvordan kan hesten komme afsted uden rytter? Smed den ham af eller nåede han ikke at komme med? 8-|
  Og så må jeg nysgerrigt spørge om ikke man skelner mellem hingste- og hoppeløb? Er hingstene normalt lidt hurtigere?

Der er lukket for kommentarer.