Favoritsted at gå tur – Ordrup Kirkegård


img_3899opt.jpg

img_3894opt.jpg
En helt ny grav. Den bevægede mig, fordi jeg ved, hvilken smerte man så skal igennem, inden man når til det sted, hvor det ikke gør så ondt længere – sådan tror jeg altid det er, uanset hvordan

img_3897opt.jpg
Jeg kunne næsten ikke lade være at trække på smilebåndet, da jeg så denne mastodont af en sten. Mors moster fik hentet en sten, der nok er tilnærmelsesvis lige så stor til sin mand, da han døde. De havde nær aldrig fået den transporteret til kirkegården. Det var så i Thy, men størrelsen er nogetledes det samme. Den når mig til lidt over livet i højden og i bredden vel lige så høj som jeg d.v.s. 162 cm

img_3917opt.jpg
En smuk lille bænk ved et gravsted som er direkte modsat – også fotograferet

img_3977opt.jpg
Normalt kan jeg ikke lide for moderne gravsteder, men det her var så originalt lavet. Både smukt og sjovt

Netop for at få fred går jeg på kirkegården. Jeg elsker freden og roen og de smukke gravsteder og ikke mindst de høje træer og fine blomster. Der er dejligt at gå tur og jeg har gjort det flere gange nu. Og hver gang med kameraet. Man skulle tro, man løb tør for motiver, og at det altsammen “bare” er gravsten. Det er det langtfra. Hvis man giver sig tiden til at observerer, finder man mange detaljer og det fortæller altsammen en historie, nogengange om de efterladte også … Jeg synes det er fint, kirkegården bliver brugt. Denne er så stor, at man snildt kan gå forskellige ture der, uden at blive træt af det. Eller jeg gør ihvertfald ikke. Her er nogen af indtrykkene derfra, men der er mange, mange flere på flickr. Dem som jeg synes skulle have en kommentar har lige fået en, men ellers giver de sådan set sig selv.

img_3910opt.jpg
Jeg ved ikke, hvad det her er – om det er et fuglebad el. hvad – den er ret stor – men smuk er den i al sit forfald og med vandet i

img3310opt.jpg

img_3215opt.jpg

img_3926opt.jpg

Der er de meget gamle gravsteder, de helt nye, der er de kæmpestore, og der er de beskedne, her ligger kendte og ukendte. Folk der døde tidligt, folk der døde sent. Nogen glemt, men rigtig mange husket og i smukke omgivelser. Jeg bevæger mig altid rundt med en ærbødighed og respekt for dels de afdøde, og sandelig også de efterladte og sender altid en tanke til både og, når jeg fotograferer gravene.

Trist … at fotograferer gravsteder. Nej det synes jeg ikke. De er jo udtryk for at vi husker og savner de der lod os tilbage. Og det er udtrykt fint og forskelligt gennem tiden, og er et stykke historie såvel som meget smukt, uanset ,hvad man tror på.

img_3976opt.jpg

img_3915opt.jpg

img_3230opt.jpg

8 thoughts on “Favoritsted at gå tur – Ordrup Kirkegård

 1. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Det mystiske hus på Maglemosevej

 2. Nina – Ja helt sikkert, tak for den – Jeg så også et lille vers i avisen idag, i en dødsannonce, der var vildt sødt. Må skrive det af, og poste her. Iøvrigt velkommen her! 🙂

 3. Kom lige i tanker om en gravsten på Raabjerg Kirgegård med flg. påskrift:

  Her vil jeg hvile
  og ligge og smile
  bag Raabjerg Mile

  Det er næsten til at blive i helt godt humør af!

 4. Fr. Møller – Du har selvfølgelig ret til din holdning! Men jeg giver dig. som du kan se ikke ret. Jeg synes, det er okay sålænge det er gjort i den rigtige ånd, og mange er så smukke, at det er synd, de ikke bliver vist mere. Kirkegården er i stor modsætning til et soveværelse et offentligt sted.

  Bare mig – Lige det med klapstolen rørte også mig, og jeg tænkte nøjagtigt som dig! Tak for flyveturen – gamle slotte kan også hensætte mig i eufori! Og Egeskov er da så ganske bestemt et fantastisk eksemplar. Ja, jeg synes, den danske udgave lige skulle indover også.

  Emmaline – Ja, jeg er også rigtig glad for at have den mulighed så tæt på.

 5. Gamle kirkegårde har altså en atmosfære man tiltrækkes af. Jeg har engang boet overfor en sådan og jeg gik mange ture der… @};-

 6. Sjovt du har udvidet navnetesten til Anita med den danske udgave. Det er også meget bedre. Skulle det være en lille flyvetur?
  http://www.egeskov.dk/da/fraluften
  Forsøgte at sende den til Anita, tror ikke det lykkedes.
  Jeg kan Rigtig godt forstå du nyder sådan en gåtur.

 7. Jeg holder også meget af kirkegårde. Når jeg har et par timer til overs i en fremmed by, vil jeg hellere gå en tur på en kirkegård end sidde på en café og glane.

  Men billeder fra en kirkegård – kan jeg ikke lide. Omend jeg står ved, at jeg selv har fotograferet Elvira Madigans og Sixten Sparres grav i Landet på Tåsinge. I dag ville jeg ikke gøre det.

  Kikrkegården er de dødes have og de levendes forsamlingshus. Men billeder af gravsteder – nej tak. Også i min familie er det blevet helt almindeligt, at en eller anden tager billeder ved en bisættelse – smukke blomster osv. Jeg kan mærke, det frastøder mig mere og mere. Det svarer for mig mentalt nærmest til at vade ind i andres soveværelse – hvilket jeg aldrig kunne drømme om at gøre.

  Det er selvfølgelig ingen kritik af dine billeder -de ser da meget pæne ud. Blot en respons på, hvordan man – også – kan have det med kirkegårde.

Der er lukket for kommentarer.